Schumacher míří na Netflix: Dokument o legendě F1 nabídne dosud nezveřejněné záběry

Foto: Clive Rose / Getty Images (Netflix Media Center)

Na 15. září se jistě těší všichni fanoušci motorsportu, obzvláště pak F1. Na Netflix totiž dorazí dlouho očekávaný dokument o legendě F1 Michaelu Schumacherovi. Bude to jen krátce po 30letém výročí od jeho debutu ve formuli na VC Belgie v roce 1991 a 6 let od téměř smrtelné nehody na lyžích, od které ho veřejnost už nikdy nespatřila.

Film Schumacher poskytne jedinečný náhled do života tohoto jedinečného závodníka a legendy F1. Uvidíme jeho vzestupy i pády. jeho skromné začátky i jeho nadvládu ve formuli 1. Jeho závodní kariéra ho dovedla k sedmi světovým titulům a úctyhodným 91 vítězstvím, rekordu, který dlouhá léta nikdo nepřekonal. Tedy až do loňské VC Portugalska, kde tento rekord převzal Lewis Hamilton.

Na filmu Schumacher, který co nevidět dorazí na Netflix, se podílela manželka sedminásobného mistra světa F1 Corina, jeho děti Gina a Mick a také bratr Ralf. V dokumentu se objeví také mnoho známých osobností, které hrály v Schumacherově životě a závodní kariéře velkou roli, například Jean Todt, Bernie Ecclestone, Flavio Briatore, Sebastian Vettlet, Damon Hill, Luca di Montezemolo, David Coulthard nebo jeho velký závodní soupeř Mika Häkkinen.

„Michael Schumacher předefinoval profesionální image závodního jezdce a stanovil nové standardy. Ve svém úsilí o dokonalost nešetřil sebe ani svůj tým, což je společně dovedlo k největším úspěchům,“ uvedla ve svém prohlášení Sabine Kehm, Schumacherova dlouholetá manažerka.

Schumacher během své kariéry dokázal najít rovnováhu mezi závodním světem a svou rodinou, kterou vždy zbožňoval a byla zdrojem jeho síly. „Vždy důsledně odděloval své soukromí a veřejný život. Tento film vypráví o obou těchto světech. Je to dárek jeho rodiny milovanému manželovi a otci,“ představuje film Kehm.

Film obsahuje vzácné rozhovory a doposud nezveřejněné archivní záběry. Zaměřuje se na mnoho aspektů, které vytvořily a definovaly tohoto jedinečného sportovce. Na tuto zajímavou podívanou se budeme moci na Netflixu podívat už 15. září.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.