Dokument Zázračné houby: Seznamte se s jedinečným a kouzelným světem hub

Eva Lenská
Foto: Area 23a

Fascinující dokumentární film Zázračné houby (Fantastic Fungi), který má na svědomí americký režisér a producent Louie Schwartzberg, zaujme každého, kdo miluje přírodu a zajímá ho důmyslná komunikační síť říše hub a komentáře předních odborníků a vědců.

Jedinečný dokument Zázračné houby vznikl v roce 2019 a nyní míři i na Netflix. Namluvila jej držitelka Oscara, herečka Brie Larson. Můžeme se těšit na zajímavou cestu do magické země, která se téměř ztrácí pod našima nohama.

Očima renomovaných vědců a mykologů, jako jsou Paul Stamets, autoři bestsellerů Michael Pollan, Eugenia Bone, Andrew Weil a další, si uvědomíme krásu a inteligenci světa hub. Budeme žasnout nad jejich léčivými vlastnostmi a propracovanou komunikační sítí.

Louie Schwartzberg, který má na kontě například dokument Tajemství neviditelných světu pro National Geographic, přiznal, že rád točí filmy, které oslavují život a zviditelňují to, co je svým způsobem neviditelné. Poté dodal: „Krása je nástrojem přírody k přežití, protože chráníme to, co máme rádi.“

Když to všechno shrneme, díky dokumentu Zázračné houby poznáme, že houby nejsou jen lákavou pochoutkou na našem talíři, ale mohou být klíčovou ingrediencí pro záchranu planety. Prospívají životnímu prostředí i našemu zdraví.

Kouzelný svět hub nás na Netflixu čeká od 28. července.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.