Mořská panna jako životní styl: Blixunami je inspirací pro další členy komunity vodních lidí

Foto: Netflix

Nedávno se na Netflixu objevila nová dokumentární série, která ukazovala, jak žijí Vodní lidé (MerPeople). Mezi nimi byla i nebinární mořská panna, která říká, že je pro toto řemeslo nadšená už od dětství.

„Celý život jsem byla mořská panna. Technicky už do té doby, co jsem byla v děloze, protože tam jsem také byla ve vodě,“ říká Blixunami, jedna z mořských panen z dokumentární série Netflixu Vodní lidé, který ukazuje rychle rostoucí komunitu profesionálních mořských panen.

Blixunami sama sebe popisuje jako „nebinárního mořana“, který pro sebe používá jakékoli zájmeno. „Oni, to, ona, mořský tvor, bytost. Všechno je možné,“ vysvětluje. Pochází z Jižní Karolíny a v současnosti žije v Bronxu. Dalšími lidmi z komunity vodních lidí je považována za velkou inspiraci.

Blixunami natočila hudební video k singlu s názvem Splish Splash a zaměřuje se na rozvinutí své kariéry mořské panny vytvářením umění a jeho sdílením s ostatními. Podle jejích slov to je však stále více koníček, než práce. Nebo vlastně životní styl!

Svou vášeň pro mořské panny si poprvé uvědomila, když byla dítě. Tato dětská záliba se však nevytratila a tak si šla Blixunami za svým snem i v dospělosti. Kromě toho, že reprezentuje mořské panny, reprezentuje také černé queer mořské panny. „Jednou z největších mylných představ je, že mořská panna je pouze pro dívky, nebo že je určena pouze pro ženy nebo gaye. Ale to není pravda. Chci, aby lidé viděli můj příběh a řekli si: Když to dělá ona, můžu také,“ říká.

Zdroje: Dokumentární série Vodní lidé, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.