Ohrozil svou kariéru, aby bojoval za lidská práva. Netflix nabídne fantastický příběh hvězdy NBA Billa Russella

Petr Stoško
Foto: Netflix / Courtesy of Netflix

Mnozí říkali, že se stal první černošskou hvězdou v NBA. Bill Russell byl celý život věrný klubu Boston Celtics, s nímž odehrál celou svou sportovní kariéru. Jeho život není lemován jen sportovními úspěchy, ale i sociálním cítěním, obětavostí a bojem za to, čemu věřil.

Billa Russela nelze popsat jinak než jako obrovskou americkou legendu, a to nejen ve sportovním světě. Ve slavné NBA je nadále držitelem několika fenomenálních rekordů. Má na kontě jedenáct vítězství a pětkrát se stal nejlepším hráčem. Je považován za jednoho z nejchytřejších hráčů všech dob, jelikož měl schopnost dominovat všechny aspekty hry. Věděl, že není důležité, jak dobré bude mít osobní statistiky, ale kdo na konci zápasu zvedne ruce nad hlavu. I tento povahový rys mu umožnil dosáhnout takového množství výher v NBA.

Slavného basketbalistu ocenil i americký prezident Barack Obama. Bill kromě toho zastával postoje, o jakých se ostatní báli mluvit nahlas, a kvůli hodnotám, kterým věřil, riskoval tak nejen svou sportovní kariéru, ale i svůj holý život. Neobyčejný příběh tohoto člověka nyní zdokumentovat i Netflix.

Na příběh Billa Russella se můžeme podívat už 8. února.

Zdroj: Netflix, autor článku

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.