Robert Downey Jr. vzdá novým filmem poctu zesnulému otci. Má s ním šanci na Oscara

Foto: Monica Schipper/Getty Images pro Netflix

Ve svém novém dokumentárním filmu Sr., hvězda Iron Mana Robert Downey Jr. odhaluje láskyplný, ale zároveň komplikovaný vztah se svým zesnulým otcem a filmařem Robertem Downeym Sr.

Zatímco Robert Downey Jr. je stále jedním z největších jmen ve filmovém průmyslu, z velké části kvůli roli Iron Mana, není v posledních letech jediným Downeym, kterému se dostává náležitého uznání. Je to jeho otec, podivínský nezávislý filmař Downey Sr., který byl titánem ve filmovém průmyslu.

Hvězda Avengers se nyní chystá podělit o pohled do života svého otce s novým dokumentem nazvaným příhodně Sr. Film nahlíží do života a díla Downeyho staršího, který zemřel v červenci 2021 ve věku 85 let na Parkinsonovu chorobu a po většinu natáčení se zákeřnou chorobou bojoval. Sr. zároveň zkoumá jeho kreativitu a generační trauma, které prožil. Velkou součástí příběhu je pak i jeho vztah se synem.

Foto: Netflix

 „Jsme vděční, že je Netflix partnerem tohoto velice osobního projektu,“ uvedli v prohlášení manželé Downeyovi, kteří film produkovali s Emily Barclay Ford a Kevinem Fordem. „Je ideálním domovem pro naši nekonvenční, často absurdní, brutálně hlubokou poctu,“ dodali.

I když je smrt rozdělí, Downeyovi to možná dokážou. Podle The Hollywood Reporter plánuje Netflix dokument o životě a díle zesnulého filmaře Roberta Downey Sr. podpořit Oscarovou kampaní a zřejmě mu dost věří.

Dokument měl začátkem září premiéru na Telluride Film Festivalu a na Netflix se dostane 2. prosince 2022.

Foto: Netflix

Zdroje: Netflix, The Hollywood Reporter, Real Screen

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.