Kobe Bryant a LeBron James proti zbytku světa. The Redeem Team si podmaňuje Čínu

Petr Stoško
Foto: Netflix

Po zklamání, které basketbalové mužstvo USA zažilo na olympijských hrách v Athénách v roce 2004 se slavný Dream Team vrací na scénu o 4 roky později. V Pekingu se nový tým snů pokouší vrátit americké národní družstvo tam, kam patří.

V roce 2004 se hvězdný výběr okolo Alena Iversona a Tima Duncana dočkal historického propadáku. Do té doby neporažený Dream Team amerických profesionálů prohrál hned tři utkání. Aura neporazitelného amerického super výběru byla pryč. Portoriko, Litva a Argentina dokázali světu i samy sobe, že tým Spojených států lze přece jen porazit.

O 4 roky později se na LOH v Pekingu 2008 tým složený z absolutní elity NBA snaží napravit pošramocené renomé a získat na turnaji opět zlaté medaile. Cestu tzv. The Redeem Teamu okolo trenéra Mike Krzyzewskiho nám přiblíží dokument Redeem Team: Návrat Dream Teamu.

V Pekingu se sešel možná ten nejlepší basketbalový tým všech dob a dokázal doslova uhranout každého diváka. LeBron James, Dwyane Wade, Chris Bosh, Chris Paul, Carmelo Antonhy nebo Kobe Bryant jsou hvězdy, které jednoduše patří do síně slávy NBA či FIBA.

Spanilou jízdu olympijským turnajem si můžeme na Netflixu vychutnat už 7. října.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.