Jeden z nejskandálnějších případů Mexika míří na Netflix v novém dokumentu

Foto: Netflix

Nový dokumentární seriál o skutečném zločinu Případ Florence Cassez  (A Kidnapping Scandal: The Florence Cassez Affair) zkoumá jeden z nejskandálnějších a nejpozoruhodnějších případů v historii Mexika, který se týká údajných únosců Florence Cassez a Israele Vallarty.

Případ Florence Cassez a Israele Vallarty byl jedním z nejkontroverznějších v mexických dějinách. Netflix nyní vydá dokument, ve kterém podrobně zkoumá, co se tehdy stalo. Prostřednictvím rozhovorů a analýzy veřejných záznamů podrobně popíše nesrovnalosti týkající se tohoto případu.

Případ Florence Cassez

V roce 2003 dorazila legálně Francouzka Florence Cassez do Mexika jako turistka, aby tu žila a pracovala se svým bratrem, který se zde oženil. Následující rok se díky němu seznámila s Israelem Vallartou. Kvůli novému vztahu se však Cassez odcizila svým přátelům. V létě 2005 se vrátila do Francie, ale Vallarta ji znovu kontaktoval, a tak se zase brzy vrátila do Mexika a žila na jeho ranči. Našla si práci v hotelu a hledala byt.

V prosinci 2005 byli Florence Cassez a Israele Vallarty zatčeni a obviněni z údajné účasti na únosu. Zatímco on zůstává ve věznici s nejvyšší ostrahou Puente Grande dodnes bez trestu, Francouzka byla odsouzena k 96 letům vězení. Po odpykání 6 let však bylo rozhodnuto, že během jejího procesu došlo k závažným pochybením, a soud nařídil její propuštění.

Oba byli údajně součástí gangu únosců známého pod názvem „Los Zodiaco“. Policie také zadržela a mučila další čtyři příbuzné Vallarty.

Stála Florence Cassez v čele gangu, který unášel lidi? Nebo byla jen obětí korupce? Dokument o jednom z nejkontroverznějších případů Mexika bude na Netflixu dostupný už od 25. srpna.

Zdroje: Netflix, El Financiero, Paudal, Wikipedia

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.