Dívka zemřela, když jí bylo 14. Po 30 letech se jejímu otci podařilo dopadnout vraha, i když mu nikdo nevěřil, že byla zavražděna

Foto: Netflix

Vrah mé dcery je dojemný dokument vyprávějící skutečný příběh o otci, kterému náhle zemřela dcera. Ačkoliv se všem zdálo, že šlo o přirozenou smrt, on se odmítl smířit s tím, že zemřela za normálních okolností. A nakonec se mu podařilo dojít spravedlnosti.

V úterý 12.7. vydal Netflix nový francouzský krimi dokument Vrah mé dcery (My Daughter’s Killer) podle skutečného příběhu. Vypráví o otci, který se vydal na dlouhou cestu za usvědčením a dopadením vraha své dcery. Ta zemřela za velmi podivných okolností.

Jednoho dne se Andre Bamberski po telefonu dozvěděl od své bývalé ženy, že jeho 14letá dcera Kalinka náhle zemřela. Kalinčin nevlastní otec Dieter Krombach tehdy zavolal do nemocnice, a když přijela záchranka, sestra si všimla, že je tělo dívky již ztuhlé. Zdálo se jí divné, že Kalince Krombach, který byl kardiologem, píchl kalcium. Tvrdil, že se ji snažil oživit, protože si myslel, že umírá na úpal. Sestra si pamatovala, jak matka silně plakala, zatímco Krombach byl se smrtí celkem vyrovnaný, ale zároveň rozrušený.

Také by vás mohlo zajímat: Nejnenáviděnější chlap na internetu: Po zveřejnění nahých fotek dcery se matka rozhodla zničit jeho porno impérium

Když byl pan Bamberski informován o náhlém skonu Kalinky, přijel z Francie, kde žil, do Německa. V dokumentu Vrah mé dcery popsal, jak si Kalinku pamatoval jako veselou holčičku. Po příjezdu do Francie, když navštívil svou bývalou ženu a Kalinčinu matku, se jeho syn Nicholas zmínil, že Kalinka ten den nebyla nijak výjimečně unavená. Že se zdála být úplně normální. To přimělo Bamberského položit si otázku, co skutečně vedlo ke smrti jeho dcery.

V den pohřbu jeho pochybnost ještě zesílila, když lidé kolem něj začali diskutovat o tom, jak Kalinka zemřela na následky vpichu drogy. Před odjezdem z Německa si Bamberski vyžádal pitevní zprávu, kterou však dlouho neobdržel. Žádal o ni ale tak dlouho, až mu byla zaslána v němčině. Nechal si ji přeložit a pečlivě ji prostudoval. Bylo v ní uvedeno, že Kalinka trpěla regurgitací (zpětný pohyb tekutého obsahu dutých orgánů, např. návrat spolknuté potravy zpět do úst bez zvracení; pozn. redakce) a také, že příčina smrti není známá. A nejen to, všiml si, že zpráva zmiňuje Kalinčino zranění na pravém pysku vulvy. Bamberski byl odhodlán, že chce znát pravdu. Byl si jistý, že jeho dcera byla zavražděna.

Také jsme psali: TOP 7 mrazivých dokumentů podle skutečných událostí: Nechybí únosy, vraždy ani zvrácená sekta

Foto: Netflix

Překvapivé bylo, že ani po podrobné pitevní zprávě nebyl Krombach důkladně vyšetřen. Jednoduše z pohodlí svého domu odpověděl na pět otázek, které mu policisté položili. I když bylo zjištěno, že otrava nebyla příčinou smrti, dokonce i vyšetřovatel považoval za podivné, že se lékařský profesionál uchýlil k vpichu kalcia poté, co už bylo tělo dívky ztuhlé a byla mrtvá. Bylo patrné, že něco není v pořádku.

Bamberski byl posedlý honbou za pravdou! Chtěl, aby byl vrah jeho dcery potrestán. I když většina kolem něj pochybovala, že by za tím stál Krombach, Bamberski byl ve své víře pevný. Dokonce ani matku dívky nenapadlo, že by mohla zemřít nějak jinak, že by mohla být zabita a dokonce zneužita. Bamberski chtěl, aby spravedlnosti bylo učiněno zadost, a udělal z honby za pravdou smysl svého života. Odmítal se vzdát, ať se děje cokoliv.

Jednou z mrazivějších částí dokumentu je, když se dozvídáme, že byly při pitvě Kalince odstraněny genitálie a zmizely. Nenašly se ani po letech v dívčině rakvi. Její otec v dokumentu říká: „Kalinka byla rozřezána jako prase na jatkách, ale nikdo nechtěl vědět, jak a proč zemřela.“

Tři roky po pitvě Andre Bamberski konečně obdržel podrobnosti o pitvě své dcery a dospěl k závěru, že ji musel zabít Krombach. Německým úřadům to ale nestačilo, doktora ani nevyslechly. A tak jeho hledání pravdy pokračovalo.

Mohlo by vás také zajímat: Děsivý a pravdivý příběh únosce, který si vzal svou „dceru“, znechutil diváky Netflixu

Foto: Netflix

Nakonec Krombacha pařížský soud uznal vinným z vraždy, ale Německo ho odmítlo vydat. Krombach mezím i po odebrání lékařské licence cestoval po Německu a zaskakoval za různé lékaře. I během této doby znásilnil několik žen.

Andremu se po mnoha letech podařilo dojít spravedlnosti. Aby mohl být Krombach řádně souzen, musel v roce 2009 zorganizovat jeho únos a převézt ho do Francie. Učinil tak v obavě, že v roce 2012 vyprší promlčecí lhůta. Jak říká v dokumentu: „Měl jsem pocit, že už nemůžu nikomu věřit.“

Později se také dozvídáme, že Kalinka nebyla jedinou Krombachovou obětí. Žen, které zdrogoval a znásilnil, bylo mnoho. A některé nezletilé! V dokumentu dokonce můžeme vidět záběry z mrazivého televizního rozhovoru, který lékař poskytl. Vysmíval se tam 16leté dívce, kterou zdrogoval a následně znásilnil. „Jak se říkalo ve starém Římě: Mlčení znamená souhlas,“ řekl, když novinářka konstatovala, že s ní měl pohlavní styk bez jejího souhlasu.

Čtěte také: Zákulisí případu, který šokoval svět: Brutální hromadné znásilnění vedlo až ke změně zákona

V roce 2011 byl Dieter Krombach nakonec ve Francii odsouzen k 15 letům vězení za „ublížení na zdraví vedoucí k neúmyslné smrti“ – nikoli za vraždu, protože se nepodařilo prokázat, že měl v úmyslu Kalinku zabít. Několikrát se pokusil o propuštění a odvolal se proti svému odsouzení, přičemž trval na své nevině. Ke své smůle ale neuspěl.

O devět let později, 22. února 2020, byl ze zdravotních důvodů propuštěn z vězení a o sedm měsíců později, 12. září 2020, zemřel v Německu. K dnešnímu dni ho ze sexuálního napadení obvinilo 16 žen.

Zdroje: Dokument Vrah mé dcery, Independent, Digital Spy, DM Talkies

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Marta Kratochvílová

    Dobrý den. Jde o překlep. Pokud jste někdy pracoval v médiích, jistě jste často ve vlastním textu též neviděl chybu. To se děje každému sebelepšímu novináři. To vám mohu potvrdit. 😉 Každopádně děkujeme za upozornění.