TOP 7 mrazivých dokumentů podle skutečných událostí: Nechybí únosy, vraždy ani zvrácená sekta

Foto: Netflix

Netflix nevykazuje žádné známky toho, že by chtěl zpomalit se svým obsahem o skutečných zločinech. Za poslední rok jich vydal poměrně dost. A tady je 7 nejzajímavějších z nich. Setkáme se v nich s vraždami, únosy, podvody, násilím, podivnou sektou, a dokonce i jedním záhadným přepadením letadla.

Nejhorší spolubydlící

Worst Roommate Ever

Nový dokumentární seriál Nejhorší spolubydlící, který na Netflixu vyšel 1. března, se zabývá děsivými případy vražd. Pachateli jsou vždy lidé, kteří s obětmi bydleli ve stejném domě. Nejhorší spolubydlící ukazuje příběhy o skutečných zločinech. Všechny čtyři příběhy v seriálu (poslední je dvoudílný) jsou o lidech, kteří zneužili důvěru ostatních. Nastěhovali se k člověku – nebo si někoho nastěhoval k sobě – a pak ho zavraždili.

Více jsme psali zde: Nejhorší spolubydlící: Pravdivý příběh o babičce, která na dvorku svého penzionu ukrývala krvavé tajemství

Ta dívka z fotky

Girl in the Picture

Dokument Ta dívka z fotky režíruje Skye Borgman, která se ponoří hluboko do trýznivé záhady, jež zůstala 30 let nevyřešena. Milovníci skutečného zločinu mohou celý dokumentární film zhlédnout na streamovací platformě od 6. července.

Oficiální synopse zní: „U silnice zemře žena a zanechá po sobě syna a muže, který je údajně její manžel. Dokument o velké záhadě, která vám pořádně pocuchá nervy.“ Onou ženou je Sharon Marshall, která zemřela za záhadných okolností v roce 1990.

Brzy po její smrti vyjde najevo, že možná nebyla přesně tím, za koho se vydávala nebo kým si myslela, že je. Řekněme, že Sharon Marshall nebylo její skutečné jméno a její rodina nebyla její skutečná rodina. Dokument pomalu odkrývá, co se jí stalo a kým doopravdy byla.

Více jsme psali zde: Ta dívka z fotky: Znepokojivý dokument vypráví skutečný příběh ženy, která byla 30 let nezvěstná

D.B. Cooper: Kde jsi?!

D.B. Cooper: Where Are You?!

Dne 24. listopadu 1971 nastoupil muž identifikující se jako Dan Cooper na let z Portlandu ve státě Oregon do Seattlu ve státě Washington. Měl na sobě oblek a nesl kufřík. Počkal, až bude letadlo ve vzduchu, aby předal letušce lístek, na kterém stálo, že požaduje výkupné 200 000 dolarů a informace o tom, že má bombu. Jakmile byly jeho požadavky o několik hodin později splněny, muž se připoutal k padáku, otevřel zadní dveře letadla a za letu z něj vyskočil. Zmizel a od té doby nebyl nikdy nalezen.

O více než půl století později záhada D.B. Coopera, jak se mu začalo říkat poté, co média zkomolila jméno, kterým se původně představil, nepřestala fascinovat policii ani amatérské detektivy. Kdo to je a kam šel poté, co vyskočil z letadla? Nový čtyřdílný dokumentární seriál Netflixu D.B. Cooper: Where Are You?! zkoumá pokračující pátrání po nepolapitelném zločinci.

Více jsme psali zde: Neobjasněný únos letadla: Zločinec za letu vyskočil s výkupným a navždy zmizel

Modlit se, poslouchat, neodmlouvat

Keep Sweet: Pray and Obey

Dokumentární série Modlit se, poslouchat, neodmlouvat od režisérky Rachel Dretzin, držitelky cen Emmy a Peabody Awards, poskytuje divákům pohled do tajnůstkářské polygamní sekty FLDS (Fundamentalistické Církve Ježíše Krista Svatých posledních dnů) a vzestupu samozvaného proroka Warrena Jeffse.

Čtyřdílný dokumentární seriál obsahuje dosud nezveřejněné archivní záběry a trýznivé osobní příběhy některých odvážných žen a mužů, kteří ze sekty utekli. Příběh odhaluje mimořádnou statečnost, která bojuje s tyranskou kontrolou v moderní Americe, od vynucených sňatků a těhotenství nezletilých, až po samotný utlačující zločinecký kult pod vládou Warrena Jeffse.

Více jsme psali zde: Dětská manželství nebo znásilnění v polygamistickém kultu: Nový dokument ukazuje strašidelnou realitu za cestou ke spáse

Otec náš

Our Father

V novém šokujícím dokumentu Netflixu Otec náš se podíváme zblízka na příběh doktora Donalda Clinea, který dělal čachry se spermatem. Měnil je za své vlastní a zplodil tak nejméně 50 dětí.  Pokud se vám zdá, že to zní až příliš přehnaně, zklameme vás. Bohužel, tento příběh se skutečně stal.

Jacoba Ballard, která byla jedináček, vždycky snila o tom, že by měla bratra nebo sestru. Díky domácímu testu DNA však jednoho dne zjistila, že má už rovnou sedm sourozenců. Počet se ale brzy začal zvyšovat. Byly jich celé desítky.

Více jsme psali zde: Skutečný příběh o zvráceném lékaři: Otec náš je dosud nejodpornějším dokumentem Netflixu

Rozhovory s vrahem: Výpověď Johna Waynea Gacyho

Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy

Netflix se po nějaké době rozhodl vydat další část dokumentu o skutečném zločinu Rozhovory s vrahem. Tentokrát se zaměří na plodného amerického sériového vraha Johna Wayna Gacyho, který byl známý taktéž jako „Klaun zabiják“.

Přivydělával si totiž tím, že chodil na večírky či do nemocnic pobavit děti v převleku klauna. Klauni byli také jeho oblíbeným tématem, když se ve vězení naučil malovat.

John Wayne Gacy v letech 1972 až 1978 znásilnil a zabil 33 mladých chlapců. Většinu svých obětí pohřbil ve sklepě svého domu. Čtyři těla pak hodil do řeky, protože se mu už nevešla do masového „hrobu“ pod podlahou.

Více jsme psali zde: Rozhovory s vrahem: Klaun zabiják znásilnil a usmrtil 33 mladých chlapců

Podvodník z Tinderu

The Tinder Swindler

Seznamovací aplikace mohou být pořádně nebezpečné. A co je horší, nikdy si opravdu nemůžete být jisti, s kým máte tu čest. Jenomže vidět na prvním rande po protějšku občanku je poměrně podivné. A tak mu prostě věříte… Jenomže ne vždycky může být vše, jak se zdá.

Někdo na Tinderu určitě může potkat svou životní lásku. To ale rozhodně není případ tří žen, které se objevují v dokumentu Netflixu Podvodník z Tinderu a které jejich zdánlivě dokonalý přítel obral o stovky tisíc dolarů. Zajímavé je, že šlo pokaždé o toho stejného člověka – Shimona Hayuta.

Více jsme psali zde: Podvodník z Tinderu ženy obral o miliony. Spojily se, aby se mu pomstily

Zdroje: Autorka článku, Dokumenty, Netflix, Netflixer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.