Děsivý a pravdivý příběh únosce, který si vzal svou „dceru“, znechutil diváky Netflixu

Foto: Netflix

Pro případ, že už nejste dostatečně znechuceni světem kolem nás, je tu nový dokument Netflixu s názvem Ta dívka z fotky (Girl in the Picture), který vypráví o skutečném zločinu. A tentokrát už opravdu za hranou!

Dokument Ta dívka z fotky, který je online od 6. července, pochází z rukou režisérky Skye Borgman. Diváci jsou v něm provedeni tajemným případem FBI, který začíná smrtí dvacetileté ženy jménem Tonya Hughes z roku 1990 a následným zmizením jejího malého syna Michaela. Odtamtud se pak odvíjí celý další příběh a odkrývají se záhady kolem toho kdo byla a kdo byl její „otec“.

Ta dívka z fotky vypráví příběh Tonyi Hughes, známé také jako Sharon Marshall, kterou jako malou unesl Franklin Delano Floyd, vychoval ji jako jeho dceru, a nakonec si ji dokonce vzal za manželku.

Odhalení skutečné identity Sharon Marshall v dokumentu bylo jen začátkem spletité sítě záhad, podvodů a tragédií, které obklopovaly její život. A jak se dokument noří hlouběji, odhalení jsou stále šokující a děsivější. Pod řetězcem zločinů se skrývá temnější příběh vykonstruovaných vztahů, násilí a dlouhodobého sexuálního zneužívání.

Více jsme o dokumentu již psali zde.

Foto: Netflix

Kde je dnes Franklin Delano Floyd?

Muž, který se vydával za jejího manžela a otce, Franklin Delano Floyd byl později usvědčen jako vrah, únosce a násilník. V 70., 80. a 90. letech byl hledaným uprchlíkem s mnoha obviněními včetně únosu, obtěžování, loupeže a napadení.

Po celá desetiletí se pohyboval po USA pod různými jmény, která si často vybíral na náhrobcích – včetně Warrena Marshalla, Clarence Hughese, Trentona Davise a Brandona Williamse. Dnes je Franklin Delano Floyd v cele smrti v Union Correctional Institution na Floridě a je mu 79 let.

Při soudním procesu v roce 2001 soudce rozhodl, že je duševně nezpůsobilý k soudu, a nařídil další duševní posouzení. Floyd však další testy odmítl podstoupit a tvrdil, že je způsobilý stanout před soudem, což také učinil. Byl usvědčen, a nakonec odsouzen k smrti.

V roce 2004 vydal investigativní novinář Matt Birkbeck knihu A Beautiful Child o příběhu Floyda a tajemné ženy, o níž věřil, že je Sharon Marshall. FBI pak případ znovu otevřela v roce 2011. V říjnu 2014 odhalila, že Tonya Hughes/Sharon Marshall byla dcerou Sandi Chipman a její jméno bylo Suzanne Marie Sevakis. Floyd se nikdy k jejímu zabití nepřiznal, ale potvrdil FBI její jméno.

V průběhu let Floyd podal několik protichůdných výpovědí o tom, co se stalo Sandi synovi Michaelovi. Ale nakonec v roce 2014 FBI přiznal, že ho zastřelil v den, kdy ho unesl. „Michael byl typický 6letý chlapec. Vymkl se kontrole, a Floydovi to lezlo krkem,“ podělil se v dokumentu o svou domněnku zvláštní agent FBI Scott Lobb. „Floyd cítil tlak a došla mu trpělivost. Otočil se, podíval se na mě řekl: Dvakrát jsem ho střelil zezadu do hlavy, aby to bylo rychlé,“ vypráví agent.

FBI tehdy řekl, že Michaelovy ostatky pohřbil poblíž posledního mezistátního výjezdu z Oklahomy, ale nikdy nebyly nalezeny.

Foto: Netflix

Zdroje: Dokument Ta dívka z fotky, News Week, Decider

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Hana Komiňová

    Asi už jsem z neustálého sledování podobných tématik zocelená, no já u toho usnula :-D