Po 25 letech od Pelíšků se spolu na plátně objeví Polívka a Donutil. Film Proč zrovna my bude laškovat s testy DNA

Eva Lenská
Foto: Bohemia Motion Pictures

Režisér filmů Chlap na střídačku a Láska na špičkách Petr Zahrádka natáčí novou celovečerní komedii s názvem Proč zrovna my? Na place se po pětadvaceti letech od legendárních Pelíšků sešli Bolek Polívka a Miroslav Donutil. Můžeme se těšit na střet dvou naprosto odlišných rodin a kombinaci česko-francouzského humoru. Zahrádka se totiž nechal inspirovat francouzskou komedií Ooh La La (Cocorico).

Petr Zahrádka se inspiroval Francií

Není to poprvé, co režisér Petr Zahrádka vsadil na Francii. Stejně učinil i v případě komedie Chlap na střídačku s Jiřím Langmajerem a Ivanou Chýlkovou. Tehdy se nechal inspirovat francouzskou komedií Garde alternée, kterou má na svědomí režisérka a scenáristka Alexandra Leclère. Bohužel mu to moc nevyšlo, nejde totiž o zrovna zdařilé dílo. Chlap na střídačku si na ČSFD vysloužil podprůměrné hodnocení 43 %. Chcete-li si na film udělat vlastní názor, najdete ho spolu s Láskou na špičkách na Netflixu.

ČTĚTE TAKÉ: NA JEJÍM MÍSTĚ: SNÍMEK INSPIROVANÝ SKUTEČNÝM PŘÍBĚHEM SE SOUSTŘEDÍ NA ZKOUMÁNÍ INTIMNÍCH SVĚTŮ A ŽIVOTY DVOU ŽEN

Foto: Bohemia Motion Pictures

Zmíněnou komedii Ooh La La (Cocorico) natočil francouzský režisér Julien Hervé a zahráli si v ní například Christian Clavier, Didier Bourdon a Sylvie Testud. Děj se točí kolem zásnub, připravované svatby, dvou rozdílných rodin a testů DNA. Na IMDb tato komedie dostala hodnocení 5,9/10. Jak to ale bude vypadat v českém podání?

„Film stojí na výrazných komických postavách, které ztvárňují herci se silným komediálním talentem a autentičností. Moravany hrají skuteční Moravané, Romy zase Romové. Jde nám o to, aby každý charakter působil přirozeně a opravdově. Komedie si pohrává s předsudky, které často staví etnický původ nad osobní kvality, ale zároveň různá etnika oslavuje. Diváci se mohou těšit na silné dialogy, nečekané zvraty a drzý, svižný děj. Cíl je jasný, aby se při sledování bavili a odpočinuli si,“ řekl o komedii režisér Zahrádka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: NEZAPOMENUTELNÁ PODÍVANÁ: MNOHA CENAMI OVĚNČENÝ A DIVÁKY OPĚVOVANÝ SNÍMEK TÁR S CATE BLANCHETT MÍŘÍ NA NETFLIX

Foto: Bohemia Motion Pictures

Proč zrovna my?

Cimburk-Kolovratníkovi, početná aristokratická rodina, se při ohlášené svatbě svých dětí setkávají s mnohem skromnější rodinou Novákových. Budoucí nevěsta a ženich při té příležitosti nabídnou svým rodičům testy DNA, které odhalí jejich skutečný původ. Výsledky jsou naprosto nečekané a zapříčiní totální „výbuch“.

Jak už bylo řečeno, do hlavních rolí byli obsazeni Miroslav Donutil a Bolek Polívka. Dále si v komedii zahrají Jitka Čvančarová, Eva Leinwenbergová, Simona Lewandovská, Jiří Ployhar, Ondřej Bauer, Tereza Blažková nebo Filip Červenka.

První klapka padla letos v září, natáčet se bude až do poloviny listopadu. Štáb se pohybuje v pražských lokacích a také na zámku Sobotín. Premiéra je plánovaná na březen 2025.

Zdroje: Bohemia Motion Pictures, ČSFD, IMDb

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.