8 novinek týdne na Netflixu: Pokračování špičkového thrilleru nebo výjimečný kousek plný zvratů s 83% hodnocením

Foto: NICOLAS DASSAS/NETFLIX © 2023

Venku vládne sychravé počasí, což jen vybízí k tomu, abychom se zachumlali do deky a užívali si volné chvíle strávené sledováním novinek. Netflix si jich pro nás připravil hned osm. Čeká na nás třeba sedmé pokračování populární show nebo druhý díl nejnechutnějšího hitu Netflixu, který vychází z naší zvrácené společnosti. Na své si také přijdou fanoušci thrillerů, akčních komedií, ale i dokumentárních sérií.

Láska je slepá (Love Is Blind) – 7. řada

Rádi odpočíváte u reality show? Zajímáte se o milostný život cizích lidí? Poté je v pořadí sedmá řada populárního kousku to pravé ořechové pro vás. Do experimentu vstoupila nová skupina nezadaných, tentokrát z Washingtonu, DC. Jejich cílem je najít svou spřízněnou duši, aniž by ji předtím viděli.

Šéfkuchařův stůl: Nudle (Chef’s Table: Noodles)

Dokumentární série, ve které se šéfkuchaři z celého světa dělí o vznik některých slavných pokrmů, je zpět. Tentokrát budeme moci ve čtyřech dílech sledovat vznik nudlí. Ačkoli se může zdát, že vytvoření nudlí je lehkou záležitostí, opak je pravdou.

Nevyjasněné záhady (Unsolved mysteries) – 5. řada

V roce 2020 Netflix obnovil populární pořad, u kterého se od 80. let scházely celé rodiny. Nová verze populárního kousku, jenž se postaral o definování žánru pořadů o skutečných zločinech, se divákům velmi líbí. V pátém pokračování na nás čeká zpracování tzv. roswellského incidentu, v rámci kterého lidé věří, že v Roswellu havaroval létající talíř s mimozemšťany, záhadné vraždy za bílého dne, komunikace s dušemi zemřelých a mrzačení dobytka.

Čtěte více zde.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 27 říjnových novinek na Netflixu: Pokračování jednoho z nejlepších thrillerů nebo dobrodružný snímek natočený v Česku

V háji (Trouble)

Nová švédská akční komedie pojednává o rozvedeném prodavači elektroniky, který se těší na každý druhý týden, protože jej bude moci trávit se svou dcerou Julií. Život se mu však vzhůru nohama obrátí poté, co se ocitne v nesprávný čas na nesprávném místě. Velmi rychle je usvědčen z vraždy a putuje do vězení. Tam se ocitá s dvěma zločinci, kteří si ho spletou s pilotem, což je povolání nového úspěšného přítele jeho ex. Zatímco se Conny zoufale snaží dokázat svou nevinnu, klacky pod nohy mu hází zkorumpovaná policie.

Srdcerváči (Heartstopper) – 3. řada

Populární young adult kousek si získal diváky po celém světě. Jak postavy stárnou, seriál se přirozeně stává vyzrálejším. V první řadě se oblíbení protagonisté cítili ještě jako děti, ale nyní jsou pořádnými puberťáky, kteří si začínají uvědomovat své pravé já. Ačkoli se seriál snaží být převážně pozitivní a svým divákům předávat naději, trojka se bude z velké části zaobírat psychickými problémy Charlieho, jejíchž rozsah začal Nick závěrem druhé řady chápat.

Čtěte více zde.

Kdo se v tobě skrývá (It’s What’s Inside)

Netflix konečně uvedl komediální horor, do kterého se kritici zamilovali během letošního filmového festivalu Sundance. Líbil se jim tak moc, že mu na Rotten Tomatoes udělili slušných 83 %. Snímek pojednává o představebním večírku přátel z vysoké školy, na který dorazí nečekaný host. Přináší s sebou kufřík se zařízením, které je schopné vyvolat výměnu těl. Skupina zlákaná zvrácenou hrou netuší, že právě vstoupila do dlouhé noční můry.

PSALI JSME TAKÉ: První sériový vrah, který se stal celebritou: Netflix představí další Monstrum. Jeho řádění bylo předlohou Mlčení jehňátek

Díra 2 (The Platform 2)

Konečně jsme se dočkali druhého dílu hororového thrilleru s prvky sci-fi, který je odrazem naší zvrácené společnosti. Oba filmy nás přivádí do dystopického futuristického vězení, ve kterém jsou cely umístěny v patrech nad sebou. Uprostřed vězeňského komplexu se nachází díra, ve které jezdí plošina plná těch největších delikates. Vězni z horních pater si mohou být jisti, že na ně něco zůstane. Spodní patra už bojují o holé zbytky, což není vůbec jednoduché, když se na každém patře nacházejí dva spolubydlící.

Když ve dvojce tajemný vůdce nastolí novou vládu, vězni se zapletou do boje proti kontroverzní metodě stravování. Jak daleko ovšem budou ochotni zajít, aby si zachránili svůj život?

Čtěte více zde.

CTRL

Špičkový thriller vás přiměje přehodnotit vaši závislost na sociálních sítích. Vše se v něm točí okolo influencerského páru, který společně vytváří obsah a je milován svým internetovém publikem. Pak ale Joe Nelly podvede a ta se rozhodne smazat ho ze svého života pomocí umělé inteligence. Co se však stane ve chvíli, kdy si její chytrý pomocník začne dělat, co se mu zachce, a převezme nad jejím životem kontrolu?

Zdroje: Netflix, Netflixer, About.Netflix, Tudum, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.