Bratři Menendézovi po letech promluvili o svém zločinu. Dokument, který shrnuje jejich případ, je místy těžké sledovat

Kristyna Dvorackova
Foto: Netflix

Netflix před pár dny vydal dokument s názvem Bratři Menendézovi (The Menendez Brothers), který divákům během hodiny a půl nabídne reálné záběry z průběhu případu, soudního řízení, komentáře rodiny i nové rozhovory se samotnými bratry Lylem a Erikem Menendézovými. Pokud jste se při sledování seriálu vcítili do postav, pak vás při sledování tohoto dokumentu čeká horská dráha emocí.

Co odhalí dokument Bratři Menendézovi od Netflixu?

Poté, co na Netflixu sklidil úspěch seriál Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových, přichází streamovací platforma také s dokumentem Bratři Menendézovi, který se případem zabývá. Celý příběh začíná voláním Lylea na policii, aby oznámil, že společně se svým bratrem našli své rodiče mrtvé. Poté slyšíme komentáře bratrů během záběrů z místa činu a toho, co se odehrávalo v prvních hodinách po vraždách. Bratři postupně vypráví o tom, že jsou ve vězení už více jak 30 let, a jaké vlastně měli štěstí, že je policie nezatkla hned po spáchání činu. A to jen díky tomu, že je neotestovali na zbytky střelného prachu na rukou a ani neprohledali Lyleovo auto, ve kterém byly schované ztracené nábojnice.

Dokument ukazuje průběh vyšetřování a popisuje, jak policisté dopadli bratry Menendézovi. Nejvíce záběrů je ale ze soudní síně a průběhu soudního řízení. Můžeme vidět, jak opravdu probíhaly výpovědi bratrů. Členky poroty popisují, jak se porota rozhodovala před vynesením rozsudku.

Dokument Bratři Menendézovi také ukazuje, co se stalo poté, co byl vynesen rozsudek doživotí. Diváci vidí část televizního rozhovoru s bratry, kde popisují, že jediné, co si přejí, je, zůstat spolu v jedné věznici. To se ale nestane, každý byl poté poslán do jiné věznice a neviděli se dlouhé roky.

Na závěr bratři Menendézovi popisují, jak ve vězení žili, co jim pomáhalo přežít dlouhé odloučení. Po dvaceti letech se setkali a od té doby jsou ve stejné věznici a vídají se každý den. A nyní mají i novou naději na změnu rozsudku. Na rozhodnutí ale stále čekají.

ČTĚTE TAKÉ: SKANDÁL P. DIDDYHO: ÚDAJNÉ VRAŽDY PRO BEYONCÉ, HROMADA NECHUTNÝCH OBVINĚNÍ A DOKUMENT OD NETFLIXU

Hodnocení kriminálního dokumentu Bratři Menendézovi

Kriminální dokument jen pár hodin po uvedení získal skvělé hodnocení na ČSFD, a to celých 76 %. „Film je plný autentických záběrů, rozhovorů s bratry po všech těch letech a to je vždy to nejlepší na true crime filmech či seriálech. Ať už to má dopad na bratry jakýkoliv, hlavní je osvěta, co se týče sexuálního násilí a pevně věřím, že to nyní i do budoucna někomu pomůže z nepříjemné situace, stojí v první recenzi na ČSFD.

„Brutální, brutální, brutální. skvěle zpracované, nabité fakty, až to bylo místy dost těžké sledovat. Ve dvou hodinách shrnou případ, okolnosti kolem případu a zabrousí do nové éry, která si nebere servítky se sexuálním násilím, hodnotí dokument další z recenzí.

Tento dokument, který natočil režisér Alejandro Hartmann, shrnuje celý případ krok po kroku, si můžete na Netflixu pustit už nyní.

Zdroje: Netflix, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.