Zrádci u diváků zabodovali. Zaujali je soutěžící, kteří se navzájem „vraždí“ a intrikují, i hradní pán Vojta Kotek

Tereza Pulgretová
Foto: FTV Prima

Ačkoliv se může zdát, že pod náporem různých reality show v českých i zahraničích televizích už nelze přijít s ničím novým, opak je pravdou. Televize Prima totiž odvysílala první díl detektivní soutěže, která svým principem nápadně připomíná oblíbenou hru Městečko Palermo. A pořad v čele s Vojtěchem Kotkem, jenž se do role moderátora a hradního pána náležitě vžil, u diváků skutečně zabodoval.

Následující text obsahuje spoilery!

Premiéru žhavé novinky na poli reality show si užili diváci televize Prima, která odvysílala první díl pořadu Zrádci. Formát vypustili do světa po vzoru Nizozemska a dalších zemí, jako je Velká Británie nebo Amerika. Čtyřiadvacet odvážlivců tvůrci odvezli na hrad Křivoklát, kde jim po majestátním a dramatickém úvodu moderátora Vojtěcha Kotka, představili princip hry a náležitě rozdali role.

ČTĚTE TAKÉ: DO ČESKA SE VALÍ NOVÁ REALITY SHOW PLNÁ MANIPULACE A INTRIK. HRÁČI O PENÍZE ZABOJUJÍ NA MAJESTÁTNÍM HRADU

Skupinu účastníků, mezi kterými je například profesionální hráčka pokeru nebo policista, tak rozdělili na takzvané Věrné a Zrádce. Ti přes den společně plní úkoly, v nichž získávají do své kasy peníze, o které celou dobu hrají. Napínavé věci se pak začínají dít po setmění. Každou noc se totiž nepřátelské trio sejde a společnou shodou „zavraždí“ jednoho ze soutěžících, který se už ráno do hry nevrátí. Zbylí účastníci ale mají možnost zrádce následovně odhalit a vyloučit ze hry hlasováním u kulatého stolu.

Diváci se celou dobu koukají, jak účastníci spřádají plány a intrikují, aby se za pomoci psychologických hrátek a strategického myšlení dostali k vytoužené odměně. A jak se zdá, nejen charismatický Kotek jakožto hradní pán sledující skutečně zaujal. Premiérovou epizodu zrádců si totiž nenechalo ujít na 579 tisíc diváků starších patnácti let.

Foto: FTV Prima

Podle prvních reakcí na Instagramu jsou nadšení zejména z interiérů hradu a celkového vizuálu. Líbí se jim ale také neotřelá atmosféra, napětí a nečekaná volba Zrádců. Často vyzdvihují i práci režiséra Markuse Kruga, jehož jméno je mnohým dobře známé. V minulosti se proslavil v souvislosti s tvorbou populární One Man Show s Kamilem Bartoškem alias Kazmou.

„Je to fakt skvělý. Kamera, hudba, Vojta Kotek je naprosto famózní. A obecně ta hra je zajímavá. Já jsem si myslel, že je to zajímavé jenom, když jsou lidé hladoví a strádají. Ale vypadá to, že i když jim někdo jenom vnutí nějakou paranoiu, tak budou psychicky naprosto rozložení a já se na to těším,“ vtipkoval na účet pořadu letošní výherce reality show Survivor Česko & Slovensko Martin „Mikýř“ Mikyska.

PSALI JSME: SURVIVOR SI VYŽÁDAL I NĚKOLIK ŽIVOTŮ. PŘES TO NEJDRSNĚJŠÍ REALITY SHOW SVĚTA BAVÍ DIVÁKY UŽ VÍCE JAK 20 LET

Právě i dva bývalí „přeživší“ z Dominikánské republiky zavítali do Zrádců jako soutěžící, a můžou tak zkusit využít nabité zkušenosti z předchozí účasti v jiné drsné reality show. Modelka Andrea Bezděková i YouTuber Daniel „Gogo“ Štrauch ale oba dostali roli Věrných a jejich úloha tak zatím, zdá se, není tak těžká. Za stejný tým kope například také investigativní novinář Jan Tuna.

To se ovšem nedá říct o známém publicistovi Luďkovi Staňkovi, která má společně se streamerkou Nicole Sáchovou a barberem Lucasem Šimonem na svědomí už dva soutěžící. Jako první měli na mušce lektora Jiřího Filipa, další šel z kola ven stavebník Míra Konopásek.

Kdo bude další zjistí diváci každou neděli od 20:15 na Primě nebo od 20:30 na placené službě prima+, kde Zrádci běží s náskokem jednoho dílu.

Zdroje: FTV Prima, prima+, ČSFD, Netflixer, Instagram

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.