Ohavné vraždy dětí ze slumů v Sektoru 36: Z upoutávky thrilleru podle skutečných událostí běhá mráz po zádech

Eva Lenská
Foto: Netflix

Indové netočí jen rozjásané bollywoodské trháky plné barev a hudby, ale i skvělé thrillery. Jeden takový Netflix divákům naservíruje už tento týden. Snímek s názvem Sektor 36 (Sector 36) je inspirovaný skutečnými událostmi a z upoutávky běhá místy až mráz po zádech. Vždyť oběťmi jsou ti nejzranitelnější.

Policejní inspektor, milující manžel a otec malé dcery Ram Charan Pandey (Deepak Dobriyal) se navzdory varování pustí do pronásledování sériového vraha poté, co zjistí, že ze sektoru 36 v chudinské čtvrti města zmizelo několik dětí. Hlavním podezřelým se stává záhadný Prem Singh (Vikrant Massey), který se umí dovedně skrývat.

Je ale opravdu únoscem a vrahem všech těch pohřešovaných dětí? Napínavá hra na kočku a myš je o to děsivější, že scénář vychází ze skutečných událostí.

ČTĚTE TAKÉ: SNÍMEK O JEDNOM Z NEJZNÁMĚJŠÍCH ČESKÝCH VRAHŮ VÁLCUJE NETFLIX. PODLE RECENZÍ JE VŠAK ZATĚŽKÁVACÍ ZKOUŠKOU A ZÁMĚRNĚ NEUSPOKOJIVÝ

V roce 2006 otřásl celou Indií případ zvaný Nithari podle názvu slumu, ze kterého zmizela celá řada dětí a mladičkých dívek. Fakt, že došlo k vraždám, byl odhalen ve chvíli, kdy se ve stoce na předměstí hlavního města našly části těl a dětské oblečení. Policie posléze zjistila, že bylo znásilněno, zabito a rozřezáno asi devatenáct obětí. Vrah děti údajně lákal na sladkosti a čokoládu.

Z hrůzných činů byli obviněni podnikatel Moninder Singh Pandher a jeho sluha Surinder Koli, který mu údajně pomáhal. Oba byli původně odsouzeni k trestu smrti, avšak v roce 2023 je Iláhábádský nejvyšší soud zprostil viny kvůli nedostatku důkazů.

Snímek o délce 123 minut natočil režisér Aditya Nimbalkar jako svůj celovečerní debut. Scénář si vzal na starost Bodhayan Roychaudhury. „Scénář mě zaujal od samého začátku. Jde o silný thriller, který upozorňuje na třídní rozdíly a na to, jak se daří zločinu, když se nekontroluje. Moje postava, inspirovaná skutečnými událostmi, vnáší do napínavého filmu, který se zaměřuje na lovce a pronásledovaného, naléhavost,“ uvedl Deepak Dobriyal.

Indický thriller Sektor 36 bude mít na Netflixu premiéru už 13. září.

Zdroje: About Netflix, Wikipedie, BBC

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.