Poslední šance: Nejlepší filmy, které do konce léta zmizí z Netflixu. Patří mezi ně i klasiky jako Gladiátor nebo Babel

Eva Pospíchalová
Foto: Universal Pictures

Nesnesitelná vedra nebo dlouhé večery nemusíte strávit jenom v letním kině, ale můžete si dopřát příjemný odpočinek i doma u televizní obrazovky. Jaké legendární filmy byste si měli pustit, než je Netflix vyřadí z databáze? Přinášíme přehled snímků, mezi kterými jsou akčňáky, komedie, romantika i něco pro ty nejmenší.

Streamovací portály pravidelně obměňují svoji nabídku, aby měli diváci stále na co koukat. Do konce července a srpna tedy máme poslední možnost na Netflixu zkouknout hned několik populárních filmů, které stojí za to.

Do konce července se můžeme ještě rychle ochladit sledováním kultovního Sám Doma nebo Sám Doma 2: Ztracen v New Yorku. Jestli naopak horko milujete, můžete se ho nabažit ve filmu Sahara s Matthewem McConaugheym. Posledním dnem v měsíci zmizí napínavé a hollywoodsky obsazené akční filmy Peacemaker s Georgem Clooneym a Nicole Kidman či Babel s Bradem Pittem a Cate Blanchett.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: KVÍZ: MILOVNÍCI DINOSAURŮ, JAK DOBŘE ZNÁTE TRILOGII FILMŮ JURSKÝ PARK? VYZKOUŠEJTE SVÉ ZNALOSTI

První týden v srpnu nás opustí legendární film Ďábel nosí Pradu, ke kterému je po letech připravováno pokračování. Ve filmu se představuje Anne Hathaway jako čerstvá novinářka, která se stává osobní asistentkou Mirandy Priestly (Meryl Steep), obávanou šéfredaktorkou časopisu runway. Dále se už nepodíváme na komedii Bába na zabití s Benem Stillerem a Drew Barrymore o mladém páru, který se po nastěhování do vysněného bytu dozví, že nad nimi žije doslova ďábelská důchodkyně.

Od 15. srpna nebude dostupná oblíbená franšíza Jurského parku, a to rovnou všechny dinosauří filmy Jurský park, Jurský svět, Jurský svět: Zánik říše a Jurský svět: Nadvláda. Zůstává však animovaný seriál a interaktivní show.

Ve stejný den se rozloučíme také s mnoha akčňáky jako například 47 Róninů o pomstychtivých samurajích v hlavní roli s Keanu Reevesem, s kultovní historickou klasikou Gladiátor, k jehož pokračování nedávno vyešel trailer. Zmizí i Hacker s Chrisem Hemsworthem, Potomci lidí s Clive Owenem nebo Mumie s Tomem Cruisem.

Kdo má rád romantiku, bohužel přijde o klasiky, jako jsou Vůně ženy s Al Pacinem, Druhá nebo první s Julií Roberts a komedii Na Hromnice o den více. Rodiče a ratolesti opláčou zábavné animované filmy pro děti Mimi šéf, Tajný život mazlíčků a Madagascar, které od poloviny srpna také nebudou dostupné.

Chtěli jste něco z toho ještě vidět? Pokud máte některé výše zmíněné filmy v seznamu ke zhlédnutí, na nic nečekejte! Netflix je totiž brzy nahradí novinkami a dalšími hity.

Zdroje: Netflix, Netflix Tudum, What’s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.