Příští módní trend vás pobaví i inspiruje. Zjistěte, co je trendy, a naučte se praktické triky od odborníků

Eva Pospíchalová
Foto: Adam Rose/Netflix

Módní návrháři z celého světa se utkají v náročné soutěži o nejoriginálnější módní kreace, které určí, co bude ve světě luxusního oblečení trendy. Vítěz bude vybrán odbornými porotci a hvězdami v oblasti módy.

Osmnáct designérů ze všech koutů světa se setkávájí v reality show Příští módní trend (Next in Fashion). Soutěží se o přibližně 5,5 milionů korun a možnost spolupráce s luxusním obchodem Net-a-Porter.

Talentovaní soutěžící jsou nejprve rozděleni do dvojic – někteří se znají, třeba spolu dokonce i pracovali, jiní se vidí poprvé. V každém dílu je určeno téma a představen speciální porotce. Mezi tématy najdeme například: červený koberec, jeans, oblek či spodní prádlo. Na zhotovení soutěžního kousku  mají designéři pouze dva dny a k dispozici jsou jim všemožné látky a materiály. Návrháři tedy musí vymyslet a zhotovit unikátní módu ve velmi krátkém čase a pod obrovským tlakem.

Po uplynutí vymezeného času se hala mění na pódium a zbrusu nové oděvy jsou modely a modelkami předvedeny na módní přehlídce. Dále jsou zkoumány a hodnoceny porotci i zblízka a každou epizodu je vyhlášen výherce a dva nejhorší účastníci, z nichž jeden opouští soutěž.

Pořadem provází Tan France (stylista) a Alexa Chung (modelka, designérka), kteří kromě toho tvorbu i hodnotí. Dalšími porotci jsou Elizabeth Stewart (stylistka) a Eva Chen (influencerka). Objeví se dále i hvězdy jako Monique Lhuillier, Prabal Gurung, Phillip Lim, Adriana Lima, Christopher Kane, „Dao”- Yi Chow nebo dokonce Tommy Hilfiger.

Kdo se v soutěži utkal? Jak již bylo zmíněno, špičky v oboru do show byli vybírány po celém světě, skupina je tedy velmi zajímavá a pestrá.

Angelo Cruciani – Itálie 
Nasheli Ortiz-Gonzalez – Portoriko
Lorena Saravia Butcher – Mexiko 
Narresh Kukreja – Indie
Hayley Scanlan – Skotsko 
Charles Lu – Kanada
Angel Chen – Čína
Claire Davis – Velká Británie
Carli Pearson – Velká Británie
Daniel Fletcher – Velká Británie
Minju Kim – Jižní Korea
Isaac Saqib – USA 
Julian Woodhouse – USA
Farai Simoyi-Agbede – USA 
Kianga ‘Kiki’ Milele – USA
Adolfo Sanchez – USA 
Marco Morante – USA
Ashton Hirota – USA

Níže si můžete pustit upoutávku a krátký sestřih z první epizody. Příští módní trend jistě pobaví nejen milovníky luxusního oblečení, ale i ostatní diváky. Moderátoři nám totiž často představují praktické módní tipy a triky, můžeme sledovat spolupráci odlišných osobností, nebo prostě relaxovat a kochat se krásnou módou, jakou na ulici rozhodně neuvidíme.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.