Harampádí nebo zlatý důl? Po Válce skladů je tu Swap Shop

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

Pokud patříte mezi milovníky pořadů jako Mistři zastavárny nebo Válka skladů, Swap Shop si oblíbíte také. I zde jde o válku o předměty, jejichž hodnota nemusí být vždy na první pohled zřejmá.

E-bay, Bazoš, Aukro, facebookové bazárky a další weby, kde je možné nakoupit, prodat či vyměnit různorodé předměty, známe všichni. Jak ale funguje město, kde tyto směny probíhají pomocí rádiového pořadu?

Swap Shop je show natočená v zásadě podle skutečné události. Odehrává se v americkém městě  Tennessee, kde posluchači rádiové stanice WRGS od padesátých let minulého století nabízejí různé věci k prodeji či výměně. 

Nabízeno je cokoliv – sběratelské předměty, starožitnosti, ale i vzácné cennosti. V pořadu The World Famous Swap Shop lze najít cokoliv, stačí zavolat, co nabízíte nebo hledáte, a sdělit své telefonní číslo. Je tedy jasné, že o tuto službu nyní budou mít zájem nejen sběratelé, ale i jednotlivci, kteří jsou ochotni předměty koupit, zrenovovat a prodat za vyšší cenu. Někdy je předmět tak hodnotný (o čemž majitel často neví), že kupující mezi sebou soupeří a přihazují vyšší a vyšší částky jako na aukci.

Níže se můžete podívat na trailer k již druhé sérii, která je již dostupná na Netflixu, a navnadit se na oddechovou show plnou doslova skrytých pokladů!

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.