Queer Eye Germany: Pořad, v kterém gayové přeměňují tradiční rodiny

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

Reality show Queer Eye Germany je první oficiální spin-off úspěšného amerického seriálu Queer Eye. Pětice členů LGBT+ komunity se nyní vydává k našim sousedům měnit životy k lepšímu.

Pro nezasvěcené: Queer Tým je show, která nabízí proměny životních osudů napříč jednotlivými státy USA. Po krátké sérii v Japonsku se nyní se pětice zaměří na sousední Německo, ale v kompletně nové sestavě.

Původní seriál jsme vám již představili v tomto článku: ÚSPĚŠNÁ REALITY SHOW QUEER EYE: VÍC NEŽ JEN MAKEOVER NABÍZÍ EXTRÉMNÍ PŘEMĚNY NEJEN VZHLEDU

Německá verze pořadu funguje stejně, jako předchozí americké Queer Eye. Pětice se vydává pomoct člověku, ať už má jakékoliv trable (problémy se sebevědomím, vlastním stylem, přijetím v okolí apod.) a změní mu život k lepšímu. Tým se však stále drží nepsaného pravidla, že s dotyčným změnu konzultují a nemění jeho charakter nebo styl, ale společnou prací zlepšují jeho aktuální situaci po stránce fyzického a duševního zdraví.

Uživatelé Netflixu rádi spekulují nad reprezentací ras a menšin, takže tato show bude pro ně přímo lahůdka! V nové sestavě se totiž sejde například nebinární kouč s fialovými vlasy, influencer s tetováním v obličeji a homosexuální Turek. 

Fab Five jsou tentokrát: Leni Bolt (životní kouč), Jan-Henrik Scheper-Stuke (móda), David Jakobs (vzhled a krása), Aljosha Muttardi (zdraví a výživa) a Ayan Yuruk (interiérový design).

Každý z nové “Úžo pětky” je zajímavou osobností, kterou stojí za to poznat. Je milé vidět, že si na nic nehrají a že se rádi před kamerou “vyblbnou”, což podporuje milou zábavnou atmosféru.

Reality show je zábavná i emocionální, odpočinková i vážná, ale hlavně nabízí novou perspektivu, co se týče možností existence této show na evropském území. Třeba se jednou bude natáčet i v České republice.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.