Bohyně úklidu Marie Kondo nezvládá dodržovat vlastní zásady. Krásně naklizeno už doma nemá

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

Usměvavá klidná Japonka je pro mnohé symbolem čisté a minimalistické domácnosti. Autorka několika knih o úklidu má však nyní trable s dodržováním vlastních zásad. Co toto překvapující odhalení způsobuje? Je pod lampou skutečně největší tma?

Marie Kondo je proslulá jako taková guru uklizených domácností. Její tipy na organizaci a čistotu obletěly svět. Co se tedy přihodilo, že se již sama neřídí svými zásadami? 

Sympatická Japonka Marie Kondo se těší úspěchu po vydání knihy o úklidu Zázračný úklid – pořádek jednou provždy a následného seriálu Velký úklid s Marií Kondo od produkce Netflixu. Zde popisuje, jak je důležité mít své věci organizované, přehledné a hlavně v přiměřeném množství. Nechávat bychom si měli tedy jen předměty, které nám dělají radost.

Po více než deseti letech od vydání jejího bestselleru Marie Kondo prozradila, že doma nemá stále naklizeno. Dle jejích slov to vzdala a dává přednost trávení času se svými (od roku 2021) již třemi dětmi. její fanoušci i široká společnost se rozdělili na dva tábory. Ti, kteří ji chválí za její upřímnost (hlavně rodiče), a ti, kteří ji haní za pokrytectví.

Kondo se dále svěřila, že jejím cílem je hlavně vést radostný život a být šťastná každý den. Úklid jako takový není jenom o odklízení nepořádku, ale o změně životního stylu, vděčnosti a naučení se dělání smysluplných rozhodnutí.

Na Netflixu můžete zhlédnout seriály Velký úklid s Marií Kondo a Co přináší radost.

ZDROJ: npr.org

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.