V jedenácté řadě RuPaul’s Drag Race to vřelo. Plastique Tiara otevřeně promluvila o dojmech z natáčení

Tereza Stará
Foto: VH1

Drag queens milují být středem pozornosti. Ale v RuPaulově show jen pěkná tvářička nestačí. Jak se poprala s nelehkými výzvami jedna ze soutěžících, vietnamská královna Plastique Tiara? To prozradila v krátkém rozhovoru.

Reality show RuPaul’s Drag Race nabízí divákům podívanou, o jaké se jim ani nesnilo. Královny dragu se utkají v souboji o pomyslnou korunku a někdy si sáhnou až na úplné dno. Jedenáctá řada nabídla silnou sestavu sebevědomých královen, ale i jednu staro-novou účastnici. Tou je Vanessa Vanjie Mateo, zkráceně Miss Vanjie, která se velmi krátce objevila v desáté řadě. Její ikonická hláška ještě dlouho po odvysílání premiéry trendovala na sociálních sítích.

Obočí se dá vykouzlit i lihovkou

Dále se v jedenácté řadě blýskly Yvie Oddly, Shuga Cain, Nina West, A’Keria Chanel Davenport, Ra’Jah O’Hara, Silky Nutmeg Ganache, Ariel Versace, Brooke Lynn Hytes, Honey Davenport, Kahanna Montrese, Mercedes Iman Diamond, Scarlet Envy a Soju. Největší bavičkou celé série byla bez pochyby Silky Nutmeg Ganache. Diváky i ostatní soutěžící například překvapila svérázným malováním obočí, vystačila si totiž s obyčejnou lihovkou.

V Drag Race nejde ale jen o zábavu, řešila se i politika a náboženské vyznání. Silky popsala, proč je součástí republikánské strany, a Mercedes zase svedla menší vnitřní boj po přiznání, že vyznává islám. Všechny královny si dále rýply do bývalého prezidenta Donalda Trumpa ve fiktivním muzikálu Trump: The Rusical, který na motivy muzikálu Pomáda líčil milostný život osudových žen prezidenta.

Mistryně výmyslů Ra’Jah

Naopak černou ovcí show a vyvolávačkou konfliktů byla bez pochyby Ra’Jah O’Hara. Ve třetí epizodě její tým na plné čáře projel výzvu, během které měly soutěžící vytvořit parodii na křesťansky laděnou talk show a opěvovat vybranou pěveckou divu. Tým Ra’Jah si vybral Mariah Carey, ale jejich vystoupení skončilo fiaskem. Nejenže se ukázalo, že o ní ani sama Ra’Jah skoro nic neví, její pěvecký duet s Honey Davenport doslova trhal uši. A to se chvástala, jak dobrou zpěvačkou je. Hned v dalším díle zase tvrdila, že má bohaté taneční zkušenosti. Francouzský choreograf Yannis Marshall se pak nestačil divit, kam se všechny její umy poděly, když si nezvládla zapamatovat jednoduchou sestavu. Její prkennost byla pro Yannise záminkou pro spoustu rýpavých poznámek. A Ra’Jah měla naopak pocit, že byl na ni vysazený.

Po odvysílání sedmé epizody se na Twitteru strhla ostrá hádka mezi Ra’Jah a Plastique kvůli materiálu použitému na kostýmy. Plastique si omylem vzala materiál patřící Ra’Jah, ale když to zjistila, vrátila jej původní majitelce. Ovšem Ra’Jah se přes to stále nepřenesla, nazvala svou kolegyni lhářkou a nenechala na ní nit suchou.

Drag Race si pohrává s vaší myslí

O svém účinkování v jedenácté řadě se nedávno rozpovídala Plastique Tiara. Nejdříve si ale pojďme o krásce s vietnamskými kořeny povědět něco víc.

Plastique Tiara se narodila ve Vietnamu, ale nyní žije v texaském Dallasu. Je nejen drag queen, ale i kadeřnicí a umělkyní. Tato 22letá kráska si získala srdce mnoha diváků a spolu s Yvie Oddly se vydala na tour Werq the World. A populární je i na sociálních sítích!

Začněme se základními informacemi. Kdy a jak byla zrozena Plastique Tiara? Vznikla i jiná alternativní jména?
Plastique Tiara byla zrozena v létě roku 2015, když jsem sledovala My Little Pony a rozhodla jsem se, že své jméno vytvořím podle Diamond Tiara, nejhezčího poníka ze všech. Nechtěla jsem ale, aby v mém jméně byl další diamant. Proto jsem přišla s Plastique, jménem, které jsem ještě nikdy neslyšela. A zní taky trochu více žensky, nemyslíte?

Jak jistě všichni tví fanoušci vědí, začátky Plastique nebyly zrovna zářivé a růžové. Kdo nebo co ti pomohlo překonat tyto těžké časy?
Vždycky jsem sledovala RuPaul’s Drag Race a tato show je důvodem, proč jsem s dragem začala. Byla pro mě únikem od všech věcí, se kterými jsem se doma potýkala. Sledování příběhů soutěžících o objevování vlastního já a přijetí sebe sama mě nutilo chtít jít dál, protože pak bych možná i já též mohla najít své já.

Nedávno jsi byla soutěžící v RuPaul’s Drag Race. Poděl se s námi o své zážitky, nejtěžší moment a o to, co ti soutěž dala. Štvala tě některá z ostatních královen? Jsi ještě s některou z nich v kontaktu?
Jsem v kontaktu se spoustou královen z naší řady. Vždy říkám, že Drag Race je mnohem těžší, než to vypadá na televizní obrazovce. Kvůli hře mysli, do které vás soutěž staví, je vše náročnější, než se může zdát. Nicméně po tom všem, čím jsem prošla, věřím, že teď už zvládnu cokoliv.

Celý rozhovor s Plastique najdete zde.

Které soutěžící jste fandili nejvíce a která vám naopak nebyla vůbec sympatická?

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.