V show Hovadina! můžete vyhrát miliony, i když neznáte správnou odpověď

Eva Pospíchalová
foto: John Golden Britt/Netflix

Netflix vydává svoji verzi Chcete být milionářem?, nicméně v této vědomostní soutěži je povoleno lhaní. Stačí jen porotu přesvědčit, že máte pravdu.

Bullshit: The Game Show, jako nám známé Chcete být milionářem?, nabídne soutěžícímu deset otázek a lákavou finální částku, v přepočtu přibližně dvacet pět milionu korun. Show však přidává ale jeden bonus – když si soutěžící není jistý odpovědí nebo ji dokonce vůbec neví, stačí přesvědčit tříčlennou porotu, že říká pravdu. Trojice poté hlasuje, zda soutěžícímu věří, nebo ví, že „plácá hovadiny”, tedy bullshit.

Mohlo by vás zajímat: David Letterman v nové sérii své úspěšné show vyzpovídá Willa Smithe. Přijdou i další velké hvězdy

Pořadem „kde je možné vyhrát, i když nevíte nic” provází Howie Mandel. Zkonstruované příběhy, dojemné historky a jiné lhaní je tedy povoleno, a navíc i doporučeno! Cesta za penězi je zde spíše o hereckém umění, sebevědomí či trikům při „bullshitingu”.

I když to dle některých názorů vypadá, že se soutěž přizpůsobila naší smutné moderní době, kde je předstírání novou normou, určitě se nad historkami některých soutěžících dobře pobavíte. Zkuste sami prokouknout lháře (a samozřejmě se dozvědět něco nového).

Čtěte také: Než jsem tě poznala: Optimistická Louisa se zamiluje do ochrnutého Willa. Přesvědčí ho, aby si rozmyslel eutanazii?

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.