Seriálové zklamání: Dlouho očekávaný Cowboy Bebop kvůli neúspěchu končí

Petr Stoško
Foto: Netflix / Geoffrey Short

Ani měsíc neuběhl od premiéry hrané adaptace slavného anime Cowboy Bebop a Netflix ho zrušil. Nákladný seriál se nesetkal s patřičně velkou sledovaností, což mělo za následek jeho zrušení v rekordně krátké době. Další série se tedy už nedočkáme.

Stačilo 29 dnů, aby Netflix zrušil vysoko rozpočtový seriál Cowboy Bebop, který sledoval osudy vesmírných lovců odměn. Příběh na motivy stejnojmenné anime série byl ukončen kvůli nízké sledovanosti a vysokým nákladům, které tvůrci vynaložili na první sérii. Sledovanost Cowboye Bebopa byla sice  slušná, ale očekávání ze strany Netflixu bylo znatelně vyšší.

Začátek byl přitom velice slibný. V prvním týdnu bylo zhlédnuto 21,6 milionů hodin seriálu a ve druhém týdnu se Bebop držel stále v TOP 10. Ve třetím týdnu ale začal zájem o seriál upadat až zmizel téměř úplně.

Pro srovnání: Cowboy Bebop měl za tři týdny zhruba 74 milionů zhlédnutých hodin, kdežto třeba u hitu Arcane bylo zhlédnuto za stejné období 102 milionů hodin.

Ani u kritiků a fanoušků nezaznamenal seriál větší úspěch a v komentářích byly vidět rozpolcené názory, přičemž těch negativních bylo více. Představitel hlavní role Spikea Spiegela, John Cho, nesl verdikt o zrušení docela statečně. Na svém Twitteru zveřejnil GIF Toma Sellecka ze seriálu Přátelé se slovy „I’m okay“.

Představitelka Faye Valentine, Daniella Pineda, zase na svém Instagramu zveřejnila sérii obrázků, ke kterým napsala: „Today has been fun!“ (Dnes byla zábava!).

Cowboy Bebop se tak zařazuje do škatulky zrušených seriálů po první sérii, kde se nachází například již zrušené sci-fi Jupiter’s Legacy, příležitostní detektivové z Baker Street nebo fantasy série Prokletá. Další anime adaptace se zkrátka (ne)povedla a prokletí těchto předělávek tak nadále trvá. Dává tak opět za pravdu těm, kteří tvrdí, že anime seriály se do hrané podoby kvalitně udělat zkrátka nedají.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.