Druhá řada seriálu Zámek a klíč má fantastické finále. Na třetí se můžeme těšit už brzy

Lucie Zajdáková
Foto: Netflix/Amanda Matlovich

Předposlední říjnový pátek Netflix vydal druhou řadu oblíbeného fantasy seriálu Zámek a klíč (Locke & Key). Nových deset dílů potěšilo nejen děti, ale i dospělé. Příběh je inspirovaný stejnojmenným komiksem, ale scénáristé seriálu se striktně nedrží předlohy.

V první sérii rodina Zámkovic přijde o otce. Brzy zjistí, že před nimi dlouhá léta skrýval tajemství. Tři potomci se společně s matkou přestěhují do domu, který je plný tajemných dveří a klíčů s kouzelnými schopnostmi. Děti postupně odhalují, co který klíč umí a nacházejí další a další. Jak už to tak bývá, nemají o ně však zájem jen oni. Nebezpečí číhá ve studně.

Více informací o první sérii se dočtete v tomto článku.

Ve druhé sérii se v hlavních rolích opět objevují členové Zámkovic rodiny. Matka (Darby Stanchfield) se stále nesrovnala s úmrtím manžela, pořád nosí snubní prsten a má pocit, že se jí její děti vzdalují. Nejstarší z nich Tyler (Connor Jessup) si užívá randění, to samé i svérázná Kinsey (Emilia Jones). Mezi hlavními postavami ani tentokrát nechybí nejmladší syn Bóďa (Jackson Robert). 

Jak by se dalo předpokládat, děti v domě nachází další klíče, např. Herkulesův klíč, který dodává sílu. Maminka vůbec neví, co se v domě děje, jelikož dospělí kouzla hned zapomínají. Za pár měsíců bude plnoletý i Tyler, a tak se společně se sourozenci snaží zjistit, jak tomu předejít.

Ve druhé sérii se opět objevuje i démon Finta alias Ozvěna (Laysla De Oliveira), o které si všichni myslí, že se jí na konci první série nadobro zbavili. Tentokrát dokáže měnit podobu a má nebezpečné plány. A bohužel i pomocníka. Nové pomocníky v boji se zlem však budou mít i Zámkovic. Pokračování příběhu také více odhaluje původ klíčů a ukazuje, kdo a jak je vyrobil.

Pokud se vám tento seriál líbí, můžete se těšit na třetí řadu, kterou Netflix chystá koncem roku 2022. Už je dokonce natočená.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.