Režisér Squid Game konečně promluvil o druhé řadě. Řekl, o čem by mohla být

Foto: Noh Juhan / Netflix

V rozhovoru pro Hollywood Reporter se režisér Squid Game (Hra na oliheň) Hwang Dong-hyuk rozpovídal o tom, co by mohlo být v druhé sérii seriálu, pokud by vznikla. Poslední epizoda končí s poměrně dosti otevřeným koncem, takže by určitě bylo kde navazovat.

Korejský seriál Squid Game se stal nejsledovanějším seriálem na Netflixu a překonal tak i Bridgertonovi. Fanoušci samozřejmě netrpělivě čekají na oznámení druhé série. Tu však původně režisér a scénárista seriálu Hwang Dong-hyuk vůbec neplánoval.

Přečtěte si také: Telefonní číslo ze seriálu Hra na oliheň je skutečné. Ženě kvůli účasti ve hře volaly tisíce lidí

Foto: Noh Juhan / Netflix

„Je pravda, že první série skončila s otevřeným koncem. Ale ve skutečnosti jsem si myslel, že je to dobré uzavření celého příběhu,“ řekl v rozhovoru pro Hollywood Reporter. První série končí tím, že se Gi-hun rozhodně nenastoupit do letadla do USA, kam chtěl odletět za svou dcerou.

„To byl vlastně způsob, jakým jsem chtěl sdělit poselství, že byste se neměli nechat strhnout konkurenčním proudem společnosti, ale že byste měli začít přemýšlet o tom, kdo vytvořil celý systém – a zda je pro vás možné se otočit a postavit se tomu čelem,“ vysvětluje Hwang Dong-hyuk a dodává: „Nemusí to tedy nutně znamenat, že se Gi-hun otáčí a zůstává, aby se pomstil.“

Čtěte také: Hra na oliheň je nejsledovanějším seriálem Netflixu všech dob. Vidělo ho už neuvěřitelné množství lidí

Foto: Noh Juhan / Netflix

Uznal však, že je v seriálu mnoho dalších postav, jejich příběhy by se daly v druhé řadě rozvíjet. Například příběh policisty a příběh jeho bratra. „Kdybych vytvořil druhou řadu, rád bych hlouběji prozkoumal tento příběh. Zjistil, co se mezi těmito bratry děje. A pak bych se také mohl pustit do příběhu náboráře v obleku, který dává v první epizodě Gi-hunovi vizitku,“ zamýšlí se.

Režisér říká, že by se mohl dále věnovat i příběhu Gi-huna a snažit se prozkoumat, jak bude procházet svým zúčtováním s lidmi, kteří vymysleli hru.  To jsou ale zatím pouze prvotní nápady. „Můžu říct, že existuje spousta možností pro příběhové linie do druhé řady,“ uzavírá s tím, že ale ještě neví, jak to nakonec bude.

Také by vás mohlo zajímat: 10 zajímavostí o Squid Game: Z čeho měli herci alergii a kdo by se hry klidně zúčastnil?

Zdroj: Hollywood Reporter

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.