Závodník F1 Max Verstappen nechce být součástí seriálu Drive to Survive. Podle něj neukazuje pravdu

Foto: Vladimir Rys / Netflix

Ačkoli je Drive to Survive (F1: Touha po vítězství) hitem Netflixu, který ukazuje fanouškům formule 1 zákulisí dění na trati i mimo ni, nizozemský jezdec Max Verstappen nemá zájem být jeho součástí. Podle něj seriál předstírá rivalitu mezi některými jezdci, která neexistuje.

Jezdec formule 1 Max Verstappen prohlásil, že bude ignorovat Netflix během jeho natáčení v paddocku, protože jsou podle něj rivality mezi jezdci „nafingované“. „Chápu, že je to potřeba, aby se zvýšila popularita F1 v Americe, ale pokud jde o mě jako jezdce, nerad jsem toho součástí,“ řekl závodník Red Bullu pro The Associated Press.

Foto: Netflix

Podle jeho slov seriál Drive to Survive zveličuje rivalitu mezi jezdci a předstírá ji, aby byl jeho děj zajímavější. „Rozhodl jsem se, že se toho nebudu účastnit a nebudu poskytovat žádné rozhovory. Pak už nebudou mít co ukazovat. Nejsem ten typ člověka, který rád předvádí dramatickou show,“ řekl dále čtyřiadvacetiletý nizozemský závodník.

Dokumentární série Drive to Survive, která mapuje celou sezónu formule 1, má velký vliv na růst popularity tohoto motorsportu ve Spojených státech, ale nejen tam. I mnoho českých fanoušků přiznává, že se díky tomuto počinu Netflixu vrátili po letech opět ke sledování závodů anebo je díky němu sledovat začali.

Foto: Vladimir Rys / Netflix

Ústředním tématem Drive to Survive z letošní sezóny bude určitě rivalita právě mezi Verstappenem a britským závodníkem Lewisem Hamiltonem, který by rád získal svůj osmý titul mistra světa a překonal tak další rekord Michaela Schumachera. „Pravděpodobně v show Netflixu budeme,“ dodává Verstappen. „Jednou jsme do sebe narazili při chůzi, takže to tam pravděpodobně ukážou,“ myslí si.

Verstappenův týmový kolega z Mexika Sergio Perez, který byl v minulé sezóně Drive to Survive hodně vidět, řekl, že respektuje, co dokument dělá. „To, co udělali pro formuli 1, je ohromné. Opravdu si toho vážím. Způsob, jakým tento sport prodávají, je trochu dramatický. Je to show. Ale nakonec je to dobré pro sport i pro fanoušky, takže jsem s tím spokojený,“ řekl Perez dle agentury Reuters.

Foto: Daniel Vojtech / Netflix

Seriál ocenil také Lando Norris z McLarenu, který byl po Verstappenovi ve čtvrtek vyhlášen druhým nejoblíbenějším závodníkem F1. „Jsem s tím v pohodě. Myslím si, že je to skvělá věc,“ říká a dodává: „Podle mě odvádějí dobrou práci. Nemohu ale mluvit jménem Maxe.“

Jeho australský týmový kolega Daniel Ricciardo souhlasí: „Většina z nás zažívá ten dopad, jaký to mělo na sport. Určitě došlo k velkému růstu a upřímně to vidím nejvíce v Americe.“

Zdroje: Reuters, Racing News 365, The Associated Press

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.