10 zajímavostí o Squid Game: Z čeho měli herci alergii a kdo by se hry klidně zúčastnil?

Eva Lenská
Foto: Youngkyu Park/Netflix

Napínavý jihokorejský seriál Hra na Oliheň se stal hitem po celém světě a dokonce se hovoří o druhé řadě. Seriál je natolik zajímavý, že jsme nemohli odolat a připravili jsme si pro vás několik zajímavostí.

1. Číslo 456 není jen na oko

V seriálu se uvádí, že k účasti na Hře o oliheň bylo pozváno 456 lidí ze všech společenských vrstev. Ač to zní neuvěřitelně, producenti k účasti skutečně přiměli 456 lidí. Všechny účastníky hry hráli skuteční herci, nikoliv počítačová grafika!

2. Inspirace webovým komiksem

Scénárista a režisér Hwang Dong Hyuk v jednom z rozhovorů prozradil, že seriál byl inspirován manhwou neboli jihokorejským webovým komiksem, který kdysi četl.

3. Scénář vznikl už v roce 2009

Režisér seriálu také přiznal, že scénář ke Hře na Oliheň dokončil už v roce 2009. Brutální a složitý děj v té době nebyl televizními stanicemi zrovna vítaný, proto musel čekat přes deset let, než mu dal šanci Netflix.

Foto: Youngkyu Park/Netflix

4. Seriál nebo film?

Hwang Dong Hyuk v rozhovoru pro Variety uvedl, že projekt byl původně vytvořen jako celovečerní film. Není divu, neboť Hwang seriály nedělal. Je známý spíše díky snímkům Silenced a Miss Granny.

5. Některé postavy měly chybět

V původním scénáři chyběl například policejní detektiv Hwang Jun Ho (Wi Ha Joon). Ji Yeong, dívka, která se obětovala pro Sae Byeok, byla původně vytvořena jako mužská postava. Hwang však uvedl, že pohlaví Ji Yeong změnil, protože pouto mezi ženami dávalo větší smysl.

6. Minimum počítačové animace

Režisér si přál použít minimum počítačové animace, aby byl seriál autentičtější. Kulisy proto byly upraveny tak, aby byly co nejrealističtější. Ve skutečnosti byly tak realistické, že to překvapilo i samotné herce.

Foto: Youngkyu Park/Netflix

7. Který herec by hru zkusil doopravdy?

Ze všech herců byl ochoten vsadit svůj život pouze Wi Ha Joon, který hrál detektiva Jun Ha. Všichni ostatní herci prohlásili, že by je ani nenapadlo se do hry zapojit a že život není jen o penězích. Samotný režisér přiznal, že scénář napsal v době, kdy byl zadlužený, a dokonce si přál, aby v té době na podobnou hru narazil.

8. Nezvyklá hudba

Mnohé seriály často spoléhají na dramatický soundtrack, který zvyšuje napětí. Jung Jae Il, hudební režisér Hry na oliheň, však využil uklidňující hudbu, aby zprostředkoval pohodu ve světě drsných her. Použil Sinatrovu Fly Me to the Moon nebo skladbu Na krásném modrém Dunaji od Johanna Strausse. Způsob, jakým byly známé hudební skladby zmanipulovány k vyvolání hrůzy, je podobný způsobu, jakým byly zábavné dětské hry překrouceny k vyvolání strachu ze smrti.

9. Obří panenka

Strašidelná panenka nadměrných rozměrů z prvního dílu je skutečná a lze ji najít v okrese Jincheon, venkovské oblasti vzdálené asi tři hodiny severně od Soulu.

10. Nekvalitní uniformy

Soutěžící museli po většinu času nosit zelené uniformy. Ty však nebyly vyrobeny z kvalitního materiálu. Špatně se v nich dýchalo a brzy se opotřebovaly. Někteří herci dokonce zčervenali v obličeji kvůli alergii na látku.

Čtěte také: Napínavá série Hra na oliheň vznikala více než 10 let. Režisér prozradil, co ho inspirovalo

Zdroj: goodyfeed, philstar, insider

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.