Telefonní číslo ze seriálu Hra na oliheň je skutečné. Ženě kvůli účasti ve hře volaly tisíce lidí

Foto: Netflix/Youngkyu Park

Netflix se nechal slyšet, že změní telefonní číslo, které se objevuje na vizitkách v jeho aktuálním hitu Hra na oliheň. Je totiž skutečné a patří ženě, která nemá se seriálem nic společného. Tvrdí, že byla zaplavena hovory a textovými zprávami.

V jihokorejském thrilleru, který je aktuálně celosvětovým hitem, se lidé přihlásí do hry, v níž mohou vyhrát obrovskou sumu peněz. V každém kole je čeká jedna dětská hra. Místo vypadnutí se zde však umírá. Účastníci dostali ke hře pozvánku ve formě vizitky s telefonním číslem, na které měli zavolat.

Toto číslo je však skutečné a patří obchodnici ze Seongju v jihovýchodní části Jižní Koreje. Ta místním médiím řekla, že jí do telefonu přicházely tisíce textových zpráv a telefonátů.  Podle ní to zašlo až tak daleko, že pro ni bylo těžké pokračovat v normálním životě.

Foto: Netflix/Youngkyu Park

„Jde o číslo, které používám více než deset let, takže jsem docela zaskočená. Existuje více než 4 000 čísel, která jsem musela zablokovat,“ řekla korejskému magazínu Money Today. „Zpočátku jsem nevěděla, proč mi lidé volají, ale přítel mi řekl, že se moje číslo objevilo v seriálu Ha na oliheň. Pak mi to došlo.“

Nabídky odškodnění až do výše pěti milionů wonů (92 tisíc Kč) údajně odmítla. Netflix se k nárokům na odškodnění nevyjádřil, ale vyzval fanoušky pořadu, aby se volání na toto číslo zdrželi. „Spolu s produkční společností pracujeme na vyřešení této záležitosti, včetně úpravy scén s telefonními čísly,“ uvedla ve středu společnost.

Seriál Hra na oliheň byl poprvé vyslán 17. září a Netflix říká, že se za pouhých 10 dní dostal na první místo v 90 zemích.

Foto: Netflix/Youngkyu Park

Zdroje: Money Today, BBC

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.