Zahrajte si dětskou hru a vyhrajte miliony. V thrilleru Hra na oliheň ale poražené čeká smrt

Eva Lenská
Foto: Netflix

Jihokorejci netvoří jen sladké romantické seriály, ale i světově oceňované, šílené horory a thrillery. Netflix nyní přináší temný seriál Hra na oliheň, který bude plný nebezpečí a nesnesitelného napětí. Inu, i nevinné dětské hry se mohou ošklivě zvrtnout.

Hra na oliheň (Squid Game) je jihokorejská novinka, kterou režisér a scénárista Hwang Dong Hyuk tvořil a plánoval dlouhých deset let. Zahrají si v ní populární korejští herci jako Lee Jung Jae, Park Hae Soo, Wi Ha Joon a Heo Sung Tae.

Co byste dělali, kdybyste se dostali do finanční krize a někdo vám navrhl, že se můžete zapojit do záhadné hry o přežití a vyhrát obrovskou spoustu peněz? Zapotřebí je pouze přežít několik kol dětských her, jako je například oblíbená korejská hra na oliheň, při níž se k útoku používá hliněná deska ve tvaru olihně. Šli byste do toho? Konkurence je ovšem vysoká, vyhrát může jen jeden z celkem 456 soutěžících.

Foto: Netflix/Youngkyu Park

Hrdinové seriálu právě před takovou výzvou stojí. Ki Hoon (Lee Jung Jae) je vyhozen z práce a jeho život je v troskách. Když se dozví o tajné hře o přežití, v níž je pro vítěze připravena odměna 45,6 miliardy wonů, rozhodne se hry zúčastnit.

Jeho kamarád Sang Woo (Park Hae Soo), jenž s ním vyrůstal ve stejné čtvrti, na tom není o moc líp. Ačkoli vystudoval prestižní univerzitu a našel si dobrou práci, nyní čelí krizi kvůli zpronevěře firemních prostředků. Nenachází jiné východisko než se rovněž zapojit do této extrémní hry. Výzvu přijme a hodlá pro peníze riskovat svůj krk.

Všechno vypadá jednoduše. Dětské hry přece působí tak nevinně. Jak by mohly někoho dostat do nebezpečí? Jenže chyba lávky! Důsledkem prohry je smrt. Kdo se stane vítězem a jaký je účel toho všeho? To se dozvíte při sledování tohoto osmidílného seriálu.

Hra na oliheň bude na Netflixu dostupná od 17. září.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.