Kancl: Trapný a zároveň úspěšný seriál i po letech hýbe internetem

Eva Pospíchalová
Foto: NBC Universal

Kdo by neznal alespoň jedno „meme” nebo jednu hlášku z legendárního Kanclu (The Office)? Komediální seriál z kancelářského prostředí pobaví všechny generace. A je dostupný na Netflixu!

Seriál Kancl, tedy jeho americká verze z roku 2005, sleduje každodenní život zaměstnanců papírenské firmy Dunder Mifflin. 

Takzvaným „mockumentary”, tedy falešným dokumentem, provádí vedoucí pobočky Michael Scott, který se snaží správně řídit své oddělení. Ale v drtivé většině případů se mu podaří pravý opak a jeho nevinné pokusy o socializaci či humor dopadají neúspěšně. Dalšími výraznými postavami jsou například asistent Dwight, sekretářka Pam, prodejce Jim a další členové týmu této fiktivní společnosti. 

Zajímavý je i formát – celý seriál je natáčen jednou kamerou a tak, aby působil jako dokument. V autentickém stylu zachycuje různé události. Nechybí ani osobní zpovědi aktérů na kameru a další dokumentaristické postupy.

Každý díl, který trvá přibližně dvacet minut, je plný absurdních a vtipných situací, se kterými se tým Kanclu musí vypořádat. Za odvážný a úderný styl humoru získal seriál několik ocenění. I po několika letech zůstává v žebříčcích nejoblíbenějších a nejúspěšnějších seriálů všech dob. Na sociálních sítích se také hojně používají scénky a záběry ze seriálu jako “memes”.

Na Netflixu je dostupných všech devět sérií Kanclu s českými titulky. Zábavné scénky jsou ideální pro období karantény či zimu, kdy trávíme více času v teple u televize.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.