Komediální klasika pro znalce: Anime seriál Saiki-K je plný klišé i originalit

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

Čím Saiki-K vybočuje z řady v nekonečné nabídce japonských kreslených seriálů na Netflixu? Hlavní hrdina se superschopnostmi je smolař a introvert. Seriál ale nabízí ještě mnohem víc!

Anime seriál vypráví příběh tichého růžovovlasého chlapce Saikiho, který disponuje řadou nadpřirozených schopností. Navštěvuje střední školu, kde se o něj zajímá nejkrásnější slečna celého ročníku, má trochu jednoduššího kamaráda a smůla se mu lepí na paty. Víc klišé již tento seriál mít nemůže, že? Naopak. 

Saiki, sice umí číst myšlenky, teleportovat se, létat, být neviditelný, ovládat mysl a má dokonce rentgenové vidění, ale nic z toho nechce. Nemluví, na obličeji má permanentní bitch face, žije poklidný život skrz zelené brýle a rozhodně nemá rád povyk. V jeho okolí je spousta zajímavých osobností – připitomělý spolužák Nendou, fanoušek fantasy Shun, princezna školy Teruhashi a Saikiho rodiče uprostřed manželské krize. Introvert Saiki je tedy obklopen chaosem, se kterým se každý den musí vypořádat co nejdiskrétněji.

Seriál je rozdělen na několik krátkých epizod, které na sebe nenavazují. Saikiho dobrodružství představují tedy velmi nenáročné na sledování. Každá epizoda má přibližně dvacet minut a vypráví jeden vtipný příběh ze života asociálního superhrdiny.

Saiki-K je velmi povedený vtipný seriál, jehož bláznivý humor zaručeně pobaví. Nemáme zde se však jen prostoduché vtipy a stereotypní postavičky se třpytivýma očkama přes celý obličej, které většinu diváků spíše odrazují. Seriál nabízí mnohem víc! Akce jako z Avengers, humor ze Spongeboba, parodie na populární anime jako ze Scary Movie a „breaking the 4th wall” jako z Kanclu.

Na Netflixu jsou dostupné tři série + 6 dílů ze speciální „Reawakened” edice.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.