Bridgertonovi po španělsku? Černošského šlechtice najdeme i v dobovém dramatu Kuchařka z Castamaru

Foto: Atresmedia

Pokud netrpělivě čekáte na další řadu seriálu Bridgerton, možná vám čekání zkrátí španělský seriál Kuchařka z Castamaru (La cocinera de Castamar/The Cook of Castamar), který je na Netflixu od letošního února. Na ČSFD má hodnocení 71 %. Pokud jste sledovali seriály Vis a Vis nebo Valeria, uvidíte zde v hlavních rolích dokonce některé známé tváře.

Kuchařka z Castamaru je španělský romanticko-dramatický seriál, který se odehrává v 18. století na dvoře španělské šlechty. Hlavní hrdinkou seriálu je Clara Belmonte (Michelle Jenner), která po smrti svého otce prožila těžké časy a potýká se se zvláštní poruchou – nedokáže vyjít ven z domu. Přijme práci kuchařky u bohatého vévody z Castamaru (Roberto Enríquez), který před časem přišel o sovu milovanou ženu.

Foto: Atresmedia

S Diegem by se Clara mimo svou profesní roli neměla stýkat, když však vévoda ochutná její jídlo, je uchvácen. Postupně se mezi nimi začne vytvářet zvláštní pouto. Kolem nich se však odehrává mnoho intrik, které brání nejen jejich vztahu…

Foto: Atresmedia

Zatímco milostný příběh v seriálu je pouhou fikcí, politické a sociální pozadí čerpá ze skutečné historie. Velká část dramatu se zabývá přísnými pravidly ve společnosti, která v 18. století dělila lidi do různých sociálních vrstev a tříd.

Foto: Atresmedia

V příběhu najdeme také několik skutečných historických postav. Mezi ně patří například španělský král Filip V. (Joan Carreras) a královna Isabel (Silvia Abascal). Ve skutečnosti vládl král Filip Španělsku více než čtyři desetiletí. Jeho druhá manželka, Isabel, byla známá jako chytrá politická hráčka s ambicemi posílit nároky království na území v její rodné Itálii. (Zdroj: Britannica)

Seriál by mohl být připodobňován k Bridgertonovým. Nechybí úchvatné dobové kostýmy, homosexuální vztah, a dokonce ani černošský šlechtic. Tím je v tomto případě Diegův adoptovaný mladší bratr, kterého si zahrál Jean Cruz. V Kuchařce z Castamaru je také mnoho sexu, avšak na rozdíl od Bridgertonových málo nahoty.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.