Netflix nabízí nový dokument o UFO. Režíroval ho Čech, který v něm popsal vlastní svědectví

Foto: Sky History

Dobrá zpráva pro milovníky mimozemšťanů. Netflix přidal do své nabídky dokumentární mini sérii Přísně tajné projekty UFO: Odtajněno (Top Secret UFO Projects: Declassified), kde se řeší tajemstvími opředené létající talíře a mimozemské návštěvy na Zemi.

Přísně tajné projekty UFO mají celkem šest epizod. Jejich součástí jsou rozhovory s odborníky i svědky, kteří podle svých slov UFO spatřili nebo se údajně dokonce setkali s mimozemšťany. Série zkoumá různé snahy vlád USA a Velké Británie o zakrytí důkazů o tom, že UFO a mimozemšťané možná existují.

První epizoda pojednává o projektu s názvem Modrá kniha a přichází s otázkou: Proč bylo v blízkosti jaderných zařízení hlášeno tolik pozorování UFO? Je to snad proto, že se nám mimozemšťané snaží zabránit, vyhodit planetu do vzduchu?

„Dodnes bývá UFO spatřeno poblíž základen s jaderným arzenálem a přinejmenším ve dvou dokumentovaných případech bylo s kódovaným aktivačním systémem nevysvětlitelně manipulováno,” zazní v epizodě.

Druhý díl se jmenuje Kamufláž v Bílém domě. Založila americká vláda tajnou organizaci MJ–12, aby utajila informace o setkání s UFO? Někteří odborníci o tom vůbec nepochybují. V dalších epizodách se pak řeší tajná setkání americké vlády s mimozemskou civilizací, úniky tajných vládních informací o UFO nebo utajený výskyt UFO v Rusku.

Na dokumentu se podílela i česká společnost VAC Vachler Art Company, která spolupracovala s americkou společností KM+BM Media. Dokument režíroval, produkoval a na scénáři se podílel Petr Vachler, který před téměř třiceti lety založil cenu Český lev. Ten sám tvrdí, že se s UFO setkal.

„Celý příběh popisuji v šestém díle, kdy jsme na Šumavě, kousek od Strakonic, viděli UFO. Bylo to v pravé poledne, v létě, asi na vzdálenost patnácti, možná dvaceti metrů. Pro nás všechny, co jsme bezhlučný objekt viděli, je už bez diskuse, že se na naší planetě vyskytují technologie, které nejsou naše, tedy pozemského původu,“ řekl pro server Novinky.

„Mělo tvar diamantu, hrany ale byly oblé, černá grafitová barva nic neodrážela. Na povrchu byla nejasná struktura, žádný zvuk. Bylo tam úplné ticho. UFO viselo šest metrů nad zemí a pomalinku stoupalo. Ve výšce deseti metrů změnilo směr a zmizelo za horizont severovýchodním směrem. Pohybovalo se velmi pomalu,” popsal dále.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.