Álvaro Morte alias Profesor o boji s rakovinou: Vážil jsem si dostatečně lidí, kteří mě milují? ptal se sám sebe

Foto: Tamara Arranz / Netflix

Herce Álvaro Morte, který hraje Profesora ve španělském populárním seriálu Papírový dům (Money Heist), je opravdovým bojovníkem. V reálném životě vyhrál boj s rakovinou. Zákeřná nemoc od základů změnila jeho pohled na život.

V roce 2011 byl Álvarovi na levém stehně diagnostikován rakovinotvorný nádor. Herec se následně podrobil léčbě, naštěstí úspěšně. Původně se ale obával, že mu zbývají maximálně tři měsíce života. Nyní o své zkušenosti otevřeně mluví.

Magazínu Cocktail sdělil: „Nejprve jsem si myslel, že umřu, že mi nohu budou řezat, ale nic se nestalo. Pak jsem přemýšlel, že pokud zemřu do tří měsíců, zda mohu v klidu odejít? Vážil jsem si dostatečně lidí kolem sebe, kteří mě milují? Byl jsem věrný svým zásadám?“

Foto: Tamara Arranz / Netflix

Ačkoli z boje se zákeřnou nemocí herec vyšel jako vítěz, změnilo to jeho pohled na život. Rakovinu porazil vůlí žít. Rozhodl se, že pomíjivý nebude jeho život, ale právě rakovina, na níž se rozhodl pohlížet jako na chřipku, která je doprovázena mnoha nepříjemnými pocity, ale brzy zase odejde.

„Vedlo mě to k tomu, abych si užíval každý okamžik. Abych si užíval život – každé ráno se probouzel s úsměvem a nenechal si ničím zkazit dobrou náladu,“ vysvětluje. Díky těžkému období ztratil strach ze všeho kolem a naučil se vše brát s humorem a toho se nikdy nevzdat!

Foto: Roberto Garver / Netflix

Tato minulost a zkušenost Álvara tak trochu spojuje s jeho postavou Profesora. Sergio Marquina se také musel vypořádat se špatným zdravotním stavem, který ho během dospívání připoutal k nemocničnímu lůžku. A právě v té době mu jeho otec, bankovní lupič, vyprávěl různé loupežné příběhy, které Sergia v dospělosti inspirují k vyloupení Národní mincovny a následně Španělské národní banky.

Álvaro Morte, inženýr, který se stal nakonec hercem, debutoval v roce 2002. Ačkoli byl původně ve Španělsku celkem známý, celosvětové slávy dosáhl až poté, co ztvárnil hlavní roli v seriálu Papírový dům. Přestože je postava Profesora introvertní, je strůjcem hned dvou velkých loupeží.

Nadcházející pátá série kriminálního dramatu Papírový dům přinese velké finále. Álvaro se spolu s několika dalšími členy obsazení vrátí do našich obýváků a ložnic a my budeme moci napjatě sledovat, jak to všechno dopadne.

Poslední část seriálu bude mít premiéru ve dvou dílech. První vyjde 3. září a druhý 3. prosince 2021.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.