5 důvodů, proč se podívat na jihokorejský seriál Práva

Eva Lenská
Foto: JTBC

Fanoušci jihokorejských seriálů se mohou radovat z další novinky. Tentokrát jde o napínavý seriál z právnického prostředí. Máte pocit, že takových bylo již dost? Podívejte se s námi na 5 důvodů, proč sledovat právě tento.

Jihokorejské seriály jsou oblíbené po celém světě a Netflix nám poslední dobou nabízí samé lákavé a kvalitní kousky. Seriál Práva (Law School), který měl v Jižní Koreji premiéru letos v dubnu, se též řadí k těm nejlepším a my si v několika bodech poukážeme proč.

1. Strhující děj, který ihned upoutá

Seriál sleduje bývalého státního zástupce Yang Jong Hoona, který se stal profesorem na prestižní univerzitě Hankuk, a jeho studenty, kteří se zapletou do případu vraždy, k níž došlo na jejich škole. Tento ohavný zločin otřese jejich životy a ambiciózní studenti i jejich přísný profesor budou chtít dosáhnout spravedlnosti.

2. Vynikající herecké obsazení

V seriálu hrají opravdu zkušení a populární korejští herci. Hlavní hvězdou a také lákadlem pro diváky je Kim Bum, známý ze seriálů Boys Over Flowers, Padam Padam a Tale of the Nine Tailed. Tento sympaťák dokáže zahrát opravdu vše a v tomto seriálu hraje sebevědomého studenta Han Joon Hwiho, který působí dokonalým dojmem, ale má svá tajemství.

Profesora Yang Jong Hoona ztvárnil velmi charismatický Kim Myung Min, herec, který má za sebou již nespočet rolí ve filmech i seriálech. V rolích studentů pak uvidíme další mladé a nadané herce, k nimž patří Lee David (Itaewon Class), Ryu Hye Young (Reply 1988), Lee Soo Kyung (Where Stars Land) a Hyun Woo (Witch’s Love).

3. Zkušený režisér Kim Seok Yoon

Režisérem seriálu je Kim Seok Yoon, zkušený režisér, který se v oboru pohybuje již více než 15 let. Kim Seok Yoon může být pyšný na značně dlouhou filmografii. Proslavil se především díky seriálům Awl a The Light in Your Eyes a filmové joseonské trilogii Detective K.

4. Zajímavé a skvěle napsané postavy

Seriál dokonale vystihují dvě slova: napínavý a záhadný. Kromě toho, že se v něm rozjíždí pátrání po pachateli komplikovaného zločinu, se seriál zabývá také jednotlivci, kteří jednají se skrytými úmysly.

Příkladem je Joon Hwi, který vypadá jako dokonalý student právnické fakulty až do chvíle, kdy se začne chovat podezřele. Dalším v pořadí je Seung Jae v podání Hyun Wooa, který před nástupem na právnickou fakultu býval úspěšným lékařem.

Profesor Yang Jong Hoon sice v minulosti býval skvělým prokurátorem, nicméně coby učitel se chová přísně a používá takové metody, kterých se žáci doslova děsí. Je kousavý a vůbec ho nezajímá, co si o něm jeho studenti myslí. A jestli se mu dá věřit? Těžko říct, protože na této právnické fakultě nemůžete věřit nikomu.

5. Seriál najdete na Netflixu

Na seriál Práva můžete pohodlně sledovat na Netflixu s českými titulky již od 16. června. Seriál má 16 epizod a každá trvá přibližně 70 minut.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.