Song Joong Ki se kvůli roli mafiána v seriálu Vincenzo musel naučit italsky. Bylo to těžší, než čekal

Eva Lenská
Foto: Netflix

Také vás upoutal jihokorejský seriál o charismatickém mafiánovi Vincenzovi, kterého skvěle vykreslil populární korejský herec Song Joong Ki? Věděli jste, že kvůli této roli musel zvládnout nejen spoustu akčních scén, ale i italštinu?

Když Song Joong Ki přiznal, že se kvůli roli Vincenza Cassana bude učit italsky, milovníky jihokorejských seriálů zajímalo, jak mu to půjde. Jeho hrdina, který uprchne z Itálie, kde vyrůstal, do Koreje, musí totiž působit realisticky a hovořit řečí svých adoptivních rodičů.

Herec během online tiskové konference, která se konala před premiérou seriálu v Koreji, prozradil, že výzvu v podobě výuky cizího jazyka přjal. Poté dodal, že to není poprvé, kdy se musel kvůli roli učit cizí jazyk, protože se již učil španělsky kvůli filmům Bogotá a Čističi vesmíru.

Ohledně toho uvedl: “Ve filmu Bogotá jsem mluvil španělsky docela často. Jelikož jde údajně o podobné jazyky, říkal jsem si, že italština nebude příliš obtížná. Ve skutečnosti tomu tak nebylo. Zjistil jsem, že tyto dva jazyky jsou velmi odlišné a že italština je velmi těžký jazyk.”

Foto: Netflix

Proč musel Vincenzo, který přijel do Koreje a korejštinu bravurně ovládal, mluvit i italsky? Herec vysvětlil, že režisér požadoval, aby hrdina působil jako skutečný mafián. Také chtěl do mnoha scén zakomponovat něco, co je doopravdy italské. Jazyk se k tomu nejlépe hodil, ač byla využita i hudba a italská kuchyně.

Kdo tedy šarmantního Song Joong Kiho tento cizí jazyk naučil? Herec prohlásil, že měl lektora italštiny, ke kterému pravidelně docházel a usilovně pracoval na tom, aby měl co nejdokonalejší výslovnost. Úsilí se vyplatilo, protože Vincenzova italština byla nejen působivá, ale i dostatečně sexy a v určitých scénách též hrozivě temná.

Pokud jste seriál ještě neviděli, na Netflixu si ho můžete pustit s českými titulky. Mohu vás ujistit, že se budete skvěle bavit.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.