2gether: nejžhavější BL seriál minulého roku

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

Jeden z nejpopulárnějších thajských počinů je dostupný na Netflixu! 2gether: The Series zavede diváka do vysokoškolského prostředí plného vztahů a různých osudů.

Tine (Win Metawin) je sebevědomým studentem a členem roztleskávacího týmu. Potýká se však s problémem, nedokáže si udržet žádný vztah a ještě navíc má excentrického obdivovatele Greena (Gun Korawit), který ho sleduje na každém kroku. Ze situace není uniku, a tak Tine s kamarády vymyslí geniální plán – rozhodne se poprosit nejpopulárnějšího studenta školy, Sarawata (Bright Vachirawit), aby s ním předstíral, že spolu mají vztah. Sarawat je hvězda fotbalového a hudebního klubu a skupina chlapců je přesvědčena, že když Tine bude mít naoko vztah s tímto pohledným chlapcem, Green se nakonec „vzdá” a konečně přestane obtěžovat.

Tímto rozhodnutím začíná příběh, kdy se Tine bude snažit za každou cenu Sarawata přesvědčit o jeho pomoc. Zúčastní se konkurzu do jeho hudebního klubu, i když neumí hrát na žádný nástroj, nebo se ho odhodlá vyhledat na sociálních sítích, jen aby zjistil, že Sarawat je silný extrovert a nemá proto profil ani na instagramu nebo facebooku. Jak se u takového klasického komického příběhu dá asi předpokládat, nakonec se chlapci dají „naoko” dohromady a v průběhu času za doprovodu všemožných klišé situací a překážek se do sebe zamilují doopravdy.

Ve vedlejších rolí kamarádů hlavní dvojice se potkají například Khaotung Thanawat, Mike Chinnarat a Toptak Jirakit (fanoušci je poznají ze seriálu Tonhon Chonlatee nebo Theory of Love), dále Frank Thanatsaran, Drake Laedeke nebo Gunsmile Chanagun. I oni se shodou všemožných náhod seznámí se svými protějšky a čeká na ně šťastný konec.

V Thajsku je seriál od vydání roku 2020 velmi oblíbený. Jednak proto, že se jedná o adaptaci populární knihy, ale samozřejmě kvůli vzhledu obou herců v hlavních rolích, kteří jsou navíc nováčky v BL žánru. 

Pro někoho možná klasický BL seriál, pro další zase optimistický roztomilý počin, kde se setkají tři páry různých povahových rysů a osudů plus ještě dva další jen jako třešnička na dortu. O úsměvné či dramatické situace rozhodně není nouze a bonusem navíc je velmi povedený rockový soundtrack.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.