Nespadněte do pasti chudoby a nenechte se podvést. Dokument Peníze – Máme jasno vám poradí, jak se orientovat ve světě financí

Eva Lenská
Foto: Netflix

Na světě neexistuje člověk, kterého by nezajímaly nebo neovlivňovaly peníze. Jak s nimi ale zacházet a najít si k nim ten správný vztah? Netflix přináší americký dokumentární seriál Peníze – máme jasno, který nám poradí, jak uchránit své peněženky a konta před krachem.

Věděli jste, že pro mnoho lidí jsou hovory o penězích tabu? Přemýšleli jste někdy nad tím, jaký máte vztah ke svým financím? Stalo se vám někdy, že někdo zneužil vaši kartu? Nebo si prostě jen děláte starosti s tím, jak se nezadlužit?

Zmíněný dokumentární seriál zkoumá vztah občanů s finančními institucemi, jako jsou banky a společnosti vydávající kreditní karty. Také radí divákům, jak nepadnout do pasti chudoby a jak se nenechat podvést či sklouznout k hazardním hrám.

Američané dluží na studentských půjčkách víc než na půjčkách na auta nebo na kreditkách. Podle odborníků by měl průměrný Američan našetřit na důchod alespoň milion dolarů. Je to ale vůbec možné?

Pravda, dokument se v tomto směru může zdát trochu depresivní. Nebojte se však, vysvětlí vám triky, které společnosti vydávající kreditní karty dělají, a naučí vás, jak se vyhnout problémům. Díky těmto a dalším cenným radám, se naučíte snadno orientovat ve světě financí.

Dokumentární minisérie Peníze – máme jasno je na Netflixu dostupná již od 11. května.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.