Dakotu Johnson, známou z Padesáti odstínů šedi, na Netflixu uvidíme v nové adaptaci Anny Elliotové

Eva Lenská
Foto: Focus Features

Netflix chystá novou adaptaci známého románu Anna Elliotová (Persuasion) od Jane Austen, ve které si zahraje Dakota Johnson. Příběh rozumné Anny, která se trápí kvůli zrušenému zasnoubení, byl již v párkrát minulosti zfilmován, tentokrát se však dočkáme moderního a vtipného přístupu.

Nejnovější adaptaci od Netflixu bude režírovat britská divadelní režisérka Carrie Cracknell, pro kterou to bude celovečerní filmový režijní debut. Scénář podle románu upraví Ron Bass a Alice Victoria Winslow. Produkci si vezmou na starost Andrew Lazar a Christina Weiss Lurie.

Jane Austen se proslavila především románem Pýcha a předsudek. Román Anna Elliotová (Persuasion) byl jejím posledním. Napsala jej v roce 1817 a vyšel šest měsíců po její smrti téhož roku. Líčí příběh sedmadvacetileté Anny, která nemá velké naděje na sňatek, protože její snobská rodina je na pokraji bankrotu. V minulosti ji přesvědčili, aby zrušila zasnoubení s mužem, jehož stále miluje, protože byl nemajetný. Co se stane, když tento kapitán Wentworth zbohatne a znovu se s Annou setká? Dá jí druhou šanci?

Jak už bylo zmíněno v úvodu, v této adaptaci uvidíme Dakotu Johnson, která je známá především rolí Anastasie z trilogie Padesát odstínů šedi. Zahrála si však také ve filmech Kalifornský sen nebo Our Friend. Austenovská romance bude pro dceru Dona Johnsona a Melanie Griffith určitě zajímavou změnou, na kterou se rozhodně těšíme.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.