Učitelka řeší záhadnou smrt své předchůdkyně. Odhodlaná dozvědět se pravdu, se nakonec sama bojí o život

Foto: Jaime Olmedo / Netflix

Binec, který po tobě zůstává (The Mess You Leave Behind/El desorden que dejas) je španělský thriller o osmi epizodách zasazený do venkovského prostředí Galicie. V seriálu dochází k prolínání různých časových os i příběhů protagonistů.

Mladá učitelka Raquel (Inma Cuesta) přijala místo na vesnické střední škole, kde nahradila právě zemřelou Virucu (Bárbara Lennie). Ta svět opustila za velmi záhadných okolností a Raquel se snaží zjistit, co se stalo. Hned od začátku ji v tom podporuje i Mauro (Roberto Rodriguez), bývalý manžel Virucy, který si je jistý, že jeho láska nespáchala sebevraždu, jak tvrdila policie.

Foto: Jaime Olmedo / Netflix

Raquel po nástupu do školy začínají chodit výhružné zprávy od někoho, kdo se jí naboural do mobilu. Brzy zjistí, že podobné dostávala i Viruca. První podezření padne na dva z jejích studentů. Ačkoliv je za každou cenu odhodlaná dozvědět se pravdu, sama se nakonec bude bát o svůj život.

Seriál napsal a režíroval Carlos Montero podle svého stejnojmenného románu. Binec, který po tobě zůstává si ve své televizní podobě získal značnou popularitu po celém světě. Na ČSFD má hodnocení 74 %.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.