Verônica se snažila pomoci týrané ženě. Nakonec málem sama přišla o život

Foto: Suzanna Tierie / Netflix

Dobrý den, Verônico (Bom Dia, Verônica / Good Morning, Verônica) je brazilský akční seriál, který na Netflixu vyšel 1. října 2020. Režisér José Henrique Fonseca za něj obdržel pochvalu za řešení náročných společenských témat, včetně násilí páchaného na ženách.

Brazilský seriál Dobrý den, Verônico je adaptací románu, jehož autory jsou spisovatel Raphael Montes a kriminalistka Ilana Casoy. Ti se podíleli i na následné tvorbě scénáře.

Příběh sleduje policejní úřednici Verônicu Torres (Tania Muller), která se rozhodne vyřešit případy týkající se týraných žen poté, co se stane svědkem šokující sebevraždy mladé ženy. Ta se stala obětí fyzického i psychického týrání a s pocitem naprosté bezmoci se rozhodla ukončit svůj život přímo na policejní stanici v Sao Paulu, kde se jí nedostalo dostatečné pomoci a porozumění.

Verônica je vdaná, má dvě děti a fungující manželství. Do případů týraných žen se ale ponoří natolik, že musí jít její rodina stranou. A to obzvláště poté, co se setká s Janete (Camila Morgado), která je uvězněná v domě přísně střeženém jejím partnerem Claudiem (Eduardo Moscovis).

Claudio ji nejen fyzicky a psychicky týrá, ale ukáže se, že má také podivně zvrhlé manýry a je zároveň sériovým vrahem. Pravidelně za pomoci své ubohé ženy unáší z nádraží mladé dívky, které pak týrá a následně zabije. Vyděšená Janete je svědkem aktů jeho zvrhlosti, jež sleduje jen malou dírkou v dřevěné bedně, kterou jí manžel dává na hlavu. Celá paralyzovaná ani pořádně netuší, co se kolem ní děje, a manželovi věří, že své oběti následně pouští.

Dobrý den, Verônico ukazuje aktuální téma v poměrně extrémní, avšak velmi dobře zpracované podobě. Seriál má osm 40minutových epizod, které divákům rychle ubíhají. Příběh je poutavý už od prvního dílu a postavy jsou zahrány velmi věrohodně.

Bude mít Dobrý den, Verônico druhou sérii?

Měsíc po premiéře první série oznámil Netflix, že Dobrý den, Verônico bude mít druhou sérii. Ačkoliv se případy, které Verônica řešila v první sérii, podařilo vyřešit, zůstává ještě mnoho nezodpovězených otázek, na které bychom v pokračování rádi našli odpovědi. Netflix, bohužel, dosud neoznámil oficiální datum pokračování. Možná bychom se ho však mohli dočkat už na podzim, jelikož první série měla premiéru v říjnu minulého roku.

Foto: Suzanna Tierie / Netflix

Co můžeme od druhé série očekávat?

Pozor, následující text obsahuje spoilery!

Na konci první série jsme byli svědky transformace Verônicy z policejní úřednice na drsného zabijáka, který chce za každou cenu dosáhnout spravedlnosti.

Verônica se v pokračování pravděpodobně pustí do nebezpečnějších úkolů. Nyní, když si všichni myslí, že je mrtvá, se bude muset pořádně skrývat. „Jako tvůrce seriálu doufám, že Verôničin příběh zasáhne ještě více lidí. Jediné, co mohu říci je, že ve druhé sérii bude čelit darebákovi ještě krutějšímu než Brandão,“ řekl magazínu Somag autor románu Raphael Montes.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.