Do některých dveří se nevyplatí vstupovat: Seriál Zámek a klíč vás vezme do domu plného tajemství

Foto: Netflix

Hororové fantasy drama Zámek a klíč (Locke & Key), které vychází ze stejnojmenné komiksové série, na Netflix dorazilo v únoru 2020. Seriál si získal fanoušky po celém světě, kteří už netrpělivě čekají na druhou sérii. Na ČSFD získal příběh o domě plném záhadných klíčů proměňujících realitu hodnocení 73 %.

Seriál Zámek a klíč je natočen podle komiksů spisovatele Joea Hilla a umělce Gabriela Rodrigueze. Sleduje rodinu Lockeových (Darby Stanchfield, Jackson Robert Scott, Connor Jessup a Emilia Jones), kteří se po smrti hlavy rodiny Rendella (Bill Heck) stěhují do jeho rodného domu, kam je však nikdy předtím nevzal. Uvnitř něj děti objeví řadu magických klíčů, které by jim mohly pomoci odhalit tajemství smrti jejich otce.

Každý klíč patří do jiného zámku, každý klíč má jinou schopnost. Schopnost klíče najít a slyšet jejich šeptání má však pouze nejmladší z rodiny, Bode Locke. Díky tomu děti objevují další a další klíče a odhalují jejich tajemství. Kromě toho ve studně probudí démona, který se snaží klíče ukrást.

Desetidílné drama plné nadpřirozena není jen strašidelnou podívanou, ale také zábavným rodinným dobrodružstvím o dospívání a vyrovnávání se se ztrátou.

První sezóna končí napínavě a už nyní se diváci nemohou dočkat druhé. . Jendou věcí, které bychom se mohli dočkat v pokračování, je příběh původu klíčů. Chceme ale také zjistit, co pro děti znamená být novými strážci klíčů po dosažení zletilosti, nebo zda se objeví i nové klíče. Druhá série je dotočená a vyjde 22. října.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.