Taková moderní rodinka: Všech jedenáct sérií na jednom místě

Eva Pospíchalová
foto: ABC

Populární a úspěšný komediální seriál Taková moderní rodinka, který možná znáte z českých televizí, je celý dostupný na Netflixu! Pokud tedy hledáte oddechovou zábavu, něco ideálního na přicházející léto, pusťte se do toho.

Seriál Taková moderní rodinka (Modern Family) je divákům znám již od roku 2009. Sitkom je natočen ve stylu „mockumentary”, tedy jako dokument s imaginárním moderátorem, který sleduje rodinky na každém kroku. Nabídne komediální pohled do tří velmi rozdílných (avšak zároveň podobných) rodin, ale nechybí zde ani vážné momenty nebo seriózní témata.

Název je doslovný – moderní společnost totiž již potřebovala i seriál, který se netočí kolem jedné tradiční bílé americké rodiny ve složení otec + matka + jejich několik dětí. Seriál tedy sleduje tři domácnosti tvořící jeden velký rodinný klan Pritchettových.

foto: ABC

Jay Pritchett je obyčejný rozvedený Američan, který si vzal o dekádu mladší atraktivní Kolumbijku Glorii a za svého přijal i jejího jedenáctiletého syna z minulého manželství, Mannyho. Vtipné situace točící se kolem věkového rozdílu a kulturních neshod jsou v této domácnosti na denním pořádku.

Druhou rodinkou je Jayova dcera Claire, její manžel Phil a jejich tři ratolesti – nejstarší dcera Hayley, Alex a syn Luke. Drtivá většina úsměvných situací vzniká při snaze rodičů věnovat se dětem, které jsou v pubertě a každé ještě povahově úplně jiné.

Třetí domácnost tvoří Jayův syn Mitchell a jeho partner Cameron. Tato dvojice gayů si právě adoptovala malou dcerku z Vietnamu, takže scény sledující boření stereotypů, nedorozumění a nejrůznějších rozkolů se píšou úplně samy. 

Každá epizoda představí příběh doslova ze života, od narozenin, svateb, pohřbů, promocí až po každodenní malicherné absurdní situace. S rodinami se divák může ztotožnit ve stovkách nedokonalostí a trapasů.

Ed O’Neill bývá Čechům zafixován jako Al Bunda z devadesátkového sitkomu Ženatý se závazky, nicméně i s „moderní ženou” v moderním seriálu dokáže luxusně pobavit a spolu s celým svým klanem připoutat k obrazovkám i skeptiky či odpůrce stereotypních někdy až trapných amerických rodinných sitkomů. 

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.