Molang: Animovaná pohádka, se kterou můžete se svými dětmi přivítat svátky jara

Eva Lenská
Foto: Millimages

Začíná jaro a příroda se probouzí. Velikonoce, svátky jara, nám připomínají především zajíčci, kuřátka a vajíčka. Děti však nemusíte potěšit jen čokoládovými zvířátky, někdy postačí animovaná. Molang je animovaný seriál, který udělá radost nejen dětem, ale i jejich rodičům. Klidně s ním přivítejte letošní jaro.

Molang je roztomilý bílý králíček a Piu Piu je malé žluťoučké kuřátko. Oba tvoří nerozlučnou dvojici. Věrné kamarády, kteří spolu zažívají samá úžasná a zábavná dobrodružství. Na Netflixu zatím můžete zhlédnout první řadu, tedy 52 epizod.

Co o těchto postavičkách ještě můžeme říci? Jak je představit? Králíček Molang si zakládá na tom, že není křeček ani mozzarella, ač se jim trochu podobá. Má růžové tvářičky a velké srdce. Svým pozitivním přístupem nezkazí žádnou legraci a je stále obklopen přáteli. Dětem ukazuje, že když člověk dává do všeho, co dělá, srdce, přináší mu to radost.

Piu Piu je plaché a roztomilé kuře, které není rádo středem pozornosti. Občas se rozčílí, ale pak se zase rychle uklidní. Ačkoli je maličké, neváhá pomoci druhým, když je potřeba. Jako věrný přítel je vždy po Molangově boku. Dětem ukazuje důležitost opravdového přátelství.

Jak a kde tato roztomilá dvojice vlastně vznikla? Molang se narodil v Soulu v roce 2010. Jihokorejská ilustrátorka Hye-Ji Yoon nejprve načmárala obě postavičky do sešitu, ale když o čtyři roky později navázala spolupráci s francouzským animačním studiem Millimages, vznikl seriál, který se vysílal už ve 190 zemích včetně České republiky. Postavičky si brzy našly své fanoušky a začaly se objevovat i na oblečení, knihách, diářích a samolepkách.

Proč jsou Molang a Piu Piu tak populární? To je prosté. Šíří kolem sebe přátelství, štěstí, empatii a pozitivitu. Líbí se dětem všech kultur a ras a líbí se i dospělým. Vstupte tedy do jejich pastelového světa a zahřejte své srdce jejich příběhy. Oslavte s nimi jaro a nezapomeňte se při sledování usmívat. Přinést dobrou náladu je totiž jejich prvořadým cílem.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.