Srdce z ledu je nový sportovní seriál o ambiciózních dvojčatech. Zahrála si v něm i česká herečka

Eva Lenská
Foto: Netflix

Po seriálu Na Tenkém ledě přináší Netflix další sérii z krasobruslařského prostředí. Ta je však určena především dospívajícím divákům. Na příběh dvojčat, která milují led, se však můžete podívat i když vám už dávno není náct. Zejména pokud jste fanoušky hokeje a krasobruslení.

Patnáctiletá dvojčata Kayla (Grace Beedie) a Mac (Dakota Taylor) žijí v Kanadě a led pro ně znamená všechno. Mají své cíle a sny. Kayla je krasobruslařka a Mac mimořádně talentovaný hráč ledního hokeje. Když Macovi nabídnou stipendium na legendární akademii ledního hokeje ve Velké Británii, Kaylin život se výrazně změní. Celá rodina se přestěhuje do Evropy a zvyká si na nový domov.

Kayla je naštvaná. Nelíbí se jí, že rodiče dali přednost kariéře jejího bratra, aniž by vzali v potaz, že i ona chce na ledě něco dokázat. Brzy zjišťuje, že si musí najít své místo na kluzišti a vymanit se ze stínu svého bratra. Hodlá všem, kteří jí říkají, že nemá šanci být šampionkou, dokázat, že se mýlí.

Srdce z ledu (Zero Chill) je britsko-kanadský sportovní seriál, který mají na svědomí Kirstie Falkous a John Reiger. Natáčení probíhalo hlavně v britském Sheffieldu a o působivé kostýmy se postarala návrhářka Natalie Willis, která úspěšně obléká hrdiny v seriálech, filmech a reklamách. První série bude mít 10 epizod. Premiéry se dočkáme již 15. března.

Zajímavostí je, že si v tomto seriálu zahrála i česká herečka Anastázie Chocholatá, kterou někteří čeští diváci znají například ze seriálu Modrý kód. Anastázie se v minulosti deset let věnovala krasobruslení, což byl jeden z důvodů, proč si ji tvůrci pro seriál vybrali.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.