Stay Tuned! Japonský sitkom vás vezme do zákulisí televizního vysílání

Eva Pospíchalová
foto: HTB

Krátký komediální seriál ze zpravodajského prostředí v pěti dílech představuje charismatický tým, který má každý den za úkol obyvatele Hokkaida seznámit s lokálními novinkami. To se však neobejde bez groteskních situací!

Mladá Hanako Yukimaru (Kyoko Yoshine) je poněkud zbrklá reportérka regionální stanice Star TV v Sapporu (Hokkaido). Yukimaru se uchází o místo v televizní stanici jako scénáristka seriálů, ale shodou vtipných událostí a omylů je přijata do zpravodajského kanálu. I když by mohl kdekdo říci, že se na tuto práci pro svoji dětinskost a ukvapenost nehodí, často se stává, že díky svému nevinnému přístupu vytváří pro stanici originální a zábavný obsah.

Protikladem hlavní hrdinky je její kolega Yamane (Iijima Hiroki), který byl také úspěšný ve výběrovém řízení, ale na rozdíl od hlavní hrdinky především pro svoji pečlivost a zodpovědnost. Díky rozdílnosti jejich povah (a vlastně i charakterů, chování a přístupu k zaměstnání celého zpravodajského týmu) se často dostávají do velmi vtipných situací. Dále zde tedy poznáváme milou hlasatelku Hanae (Miyashita Kanako), věčně nervózního šéfredaktora Hasegawu (Ouchi Atsuo) a nováčka v organizačním oddělení Kitagamiho (Osada Takuro).

foto: HTB

Show je zajímavá tím, že divákům ukazuje, jak vlastně vznikají televizní noviny, odkrývá složitý průběh přípravy zpravodajského vysílání i vztahy mezi konkurenčními stanicemi. Představuje několik dalších sympatických postav, které pracují v různých odděleních a mají na starosti různé části procesu.

Předlohou tohoto krátkého seriálu je stejnojmenná manga autorky Noriko Sasaki. Seriál sám pak vyšel v roce 2019 u příležitosti oslavy 50 let založení stanice HTB Hokkaido TV (podobnost je čistě náhodná!), která show také vysílala. Později byl dostupný přímo na japonském Netflixu a také u nás.

Stay Tuned! má pouze pět epizod, což je velká škoda, protože seriál je velmi zábavný, děj se zajímavě vyvíjí a je utnut velmi zhurta. Humor je klasicky „po Japonsku” teatrální, takže pravděpodobně nesedne každému, nicméně k představeným postavám v netradiční redakci perfektně sedí.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.