Fanoušci se těší na 3. řadu Bridgertonových o Penelope a Colinovi. Nechtějí ale, aby to dopadlo jako v knížce

Eva Lenská
Foto: Liam Daniel / Netflix

Když loni vyšlo najevo, že 3. řada seriálu bude patřit Penelope a Colinovi, někteří fanoušci byli zklamaní a jiní naopak jásali. Seriál sice nedodržuje pořadí knih, ale to není všechno, co je v něm jiné. Jedna věc však možná jiná nebude a právě ta fanoušky seriálu i knižní předlohy trápí. Týká se to především již zmíněné Penelope a my se na to nyní spolu podíváme.

Irská rodačka Nicola Coughlan se herectví věnuje už dlouho a kdo sleduje její kariéru i Instagram, ví, že nikdy nebyla štíhlá jako proutek. Sympatická herečka, kterou proslavila právě série Bridgertonovi, si s váhou příliš hlavu nedělá. Jediné, co ji trápí je to, že její kila řeší fanoušci. K tomu se však ještě dostaneme.

Kdo četl knižní předlohu od Julie Quinn, ví, čeho si Colin na Penelope všiml a co možná také způsobilo, že ji najednou přestal vidět jen jako kamarádku. Byl to úbytek váhy. Roztomilá Penelope ztratila svou dětskou baculatost a stala se přitažlivou mladou dámou. Stane se tak ale i v seriálu na Netflixu, který se knižní předlohy zas až tak strikně nedrží? A pokud ano, bude to skutečně tak veliká katastrofa? Fanoušci tvrdí, že ano.

TAKÉ JSME PSALI: Bridgertonovi se vrátí ještě letos. Jedna z hlavních hvězd však bude chybět

Foto: Liam Daniel/Netflix © 2022

Od chvíle, kdy vyšlo najevo, že 3. řada bude o Penelope a Colinovi, fanoušci diskutují o postavě Nicoly Coughlan. Pokud by hrdinka musela v rámci příběhu zhubnout, jak by to asi vnímaly ženy větších velikostí? Nemohly by si myslet, že lásku muže žena získá, jen pokud má dokonalé tělo? Diskutující fanoušci se v podstatě shodli na jedné věci: Penelope, a tudíž ani Coughlan, by neměla hubnout, aby si jí někdo všiml, aby byla atraktivnější a tím pádem i milovaná.

Jedna z fanynek na svém Twitteru uvedla, že by zešílela, kdyby tvůrci seriálu donutili Coughlan zhubnout byť jen o gram, zatímco jiná řekla, že doufá, že Penelope nebude muset být hubenější, aby se dočkala svého vzali se a žili spolu šťastně až na věky. Další dodala, že doufá, že Netflix nebude přebírat klišé z knih a v seriálu nebude postavu Penelope měnit.

Co však na to říká sama herečka? Ta se nijak nevyjádřila k tomu, zda kvůli roli v Bridgertonových hubne nebo ne. Kromě toho není ani zastánkyní dnes moderního pozitivního vnímání obezity. Svoje tělo vnímá jako dar a nástroj, jenž jí umožňuje dělat svou práci. Už několikrát na svém Instagramu prosila fanoušky, aby přestali řešit její postavu a nezmiňovali její váhu ve svých komentářích.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ze slovníku Bridgertonových: K čemu slouží taneční karta, co je to pamflet nebo soirée

Foto: Liam Daniel/Netflix © 2022

Pro své zdraví dělá, co může, tudíž nezapomíná ani na pohyb. Loni v dubnu sdílela na Instagramu strories z posilovny, ke kterému napsala: „Když si někdy před prací přivstanu, abych si zacvičila, mám pocit, že si zasloužím zvláštní medaili, a to je prostě pravda.“

Co z toho všeho vyplývá? Nejspíš to, že člověk se nikdy nezavděčí všem. Ať už bude postava Penelope štíhlejší nebo ne, vždycky se ozvou jak pochvalné, tak kritické hlasy. Možná bude lepší, když to necháme na tvůrcích, scénáristech i hercích a začneme se bez zbytečných obav na 3. řadu Brigertonových těšit. Vždyť se jí koneckonců dočkáme ještě letos.

Zdroj: Instagram Nicoly Coughlan, express, AmoMama

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.