10 skvělých lednových novinek, které byste si na Netflixu neměli nechat ujít

Foto: Nordisk Film

Během ledna si pro své diváky Netflix připravil řadu novinek nebo pokračování. Ať už jde o filmy, dokumenty nebo seriály, tady je deset titulů, které byste si rozhodně neměli nechat ujít. Třeba vás některý zaujme.

Vikingové: Valhalla (2. řada)

Už 12. ledna se s další řadou vrátil úspěšný seriál Vikingové: Valhalla, který je spin-offem ságy Vikingové a odehrává se více než 100 let po událostech jeho poslední řady. Vikingové volně vycházeli ze severských a islandských ság a zaměřovali se na Vikinga Ragnara Lothbroka a později také na životy členů jeho rodiny.

Děj první řady Vikingové: Valhalla začíná na začátku 11. století a vypráví o dobrodružství nejslavnějších Vikingů všech dob – průzkumníka Leifa Erikssona (Sam Corlett), jeho sestry Freydís Eiríksdóttir (Frida Gustavsson) a severského prince Haraldu III. Norskéjo (Leo Suter).

Dobýt další země a získat velkou moc, to je pro Freydis, Leifa a Haralda lákavá představa. Ve druhé řadě proto vyrazí do různých končin světa a přitom narazí na staré i nové nepřátele.

Makanai: Jak se vaří pro Maiko

Šestnáctiletá Kiyo Nozuki (Nana Mori) opouští svůj domov v Aomori a vydává se do Kjóta, aby se stala maiko, což je označení pro dívku, která se školí na gejšu. Doprovází ji věrná kamarádka Sumire Herai (Natsuki Deguchi), která má úplně stejný sen.

Kiyo má však potíže osvojit si i základní dovednosti, proto je ze školení na gejšu vyloučena. Ještě než se celá uplakaná stačí vrátit domů, vyjde najevo, že umí dokonale vařit. Je nakonec přijata coby makanai, kuchařka v domě, kde společně žijí maiko. Japonský seriál je na Netflixu od 12. ledna.

Holky z červeného gauče (3. řada)

Černý humor, zdravá porce akce a notná dávka adrenalinu. To vše slibuje seriál Sky Rojo (Holky z červeného gauče) od tvůrců Papírového domu, který dorazil na Netflix už se svou třetí řadou. Hlavní postavy seriálu Coral (Verónica Sánchez), Wendy (Lali Espósito ) a Giny (Yany Prado) jsou na cestě za svobodou, zatímco je pronásleduje Romeo (Asier Etxeandia), jejich pasák z klubu Las Novias a jeho stoupenci.

Společně se trojice žen vydala na zběsilou a chaotickou cestu, během níž musí čelit nebezpečí všeho druhu a žít každou sekundu, jako by byla jejich poslední. Postupně sílí jejich přátelské pouto a ukazuje se, o kolik jsou společně silnější. Navíc zjišťují, že možností, jak začít nový život, může být víc, než si myslely. Třetí řada je na Netflixu dostupná od 13. ledna.

Bojovnice na druhou

Je září roku 1914. Již několik týdnů zuří boje. V malé vesnici ve východní Francii, pár kilometrů od německé zóny, se do centra válečných hrůz dostanou čtyři ženy, které by se za jiných okolností snad ani nesetkaly.

V době, kdy zuří 1. světová válka, je třeba si pomáhat a zachraňovat druhé. Francouzsko-belgická historická televizní minisérie, která bude na Netflixu dostupná od 19. ledna, vám ukáže sílu a jedinečnost žen z různého prostředí, které společně čelí hrůzám války.

Jung_E

Jung_E (Čung_E) je nejnovější film Yeon Sanga-ho, režiséra uznávaného Vlaku do Pusanu, který se už 20. ledna 2023 objeví na Netflixu. Ve 22. století se odehrávají klimatické změny, které způsobily, že se planeta stala neobyvatelnou a lidé žijí v uměle vytvořených krytech, kde k tomu všemu vypukla občanská válka.

V postapokalyptické době se specialistka na umělou inteligenci snaží usilovně ukončit válku klonováním mozku vlastní matky Jung Yi (Jung_E), která bývala elitní vojačkou. Co se ale bude dít, až Jung_E opustí laboratoř?

Fauda (4. řada)

Mezinárodně úspěšný izraelský seriál sleduje bývalého zvláštního agenta protiteroristické jednotky Dorona, který se rozhodne vrátit zpět do služby, aby dopadl vrcholného teroristu hnutí Hammás Abu Ahmada. Tohoto muže se před svým odchodem z armády pokusil zabít, leč zřejmě neúspěšně. Abu Ahmad je podle posledních informací nejen naživu, ale připravuje zřejmě rozsáhlou teroristickou operaci.

Ve 4. řadě, která na Netflix dorazí 20. ledna, bude tým čelit bojovníkům Hizballáhu z Libanonu, ale také palestinským ozbrojencům na Západním břehu Jordánu.

Narvik

Duben 1940. Začínající válka v Evropě se Norům zdá vzdálená, ale oči celého světa se již upírají k Narviku, který dodává železnou rudu, na níž závisí Hitlerův pohon německé válečné mašinérie. V noci 9. dubna je porušena norská neutralita a němečtí vojáci vystupují na břeh.

Velitel města se vzdává bez boje, ale ne všichni jsou ochotni složit zbraně. Rotě, čítající 200 ozbrojených norských vojáků, se podaří blafováním opustit město a zapojit se do boje. Mezi vojáky najdeme i mladého desátníka Gunnara Tofteho (Carl Martin Eggesbø), který si v horách prožije svůj křest ohněm v boji proti nenáviděným nepřátelům.

Novým velitelstvím Němců se stane hotel Royal, ve kterém pracuje jeho žena Ingrid Tofte (Kristine Hartgen) jako pokojská a tlumočnice. Ze zákopu je snadné poznat, kdo je přítel a kdo nepřítel. Z civilního hlediska je však situace mnohem složitější. Norský válečný film Narvik dorazí na Netflix 23. ledna.

Lockwood a spol.

Očekávaný britský detektivní fantasy thriller Lockwood a spol. založený na stejnojmenné sérii knih pro mládež od autora Jonathana Strouda dorazí 27. ledna na Netflix. Sleduje trio nadaných dospívajících lovců duchů uprostřed strašidelné epidemie v Londýně.

Trojici tvoří dva nadaní chlapci a dívka vykazující mimořádné parapsychologické schopnosti. Tahle neobvyklá trojka, známá jako Lockwood a spol., má odhalit tajemství, které změní chod dějin.

Z jiného těsta

Komedie Z jiného těsta, kterou Netflix uvede 27. ledna, začíná u starého mládence Ezry Cohena (Hill), který touží po vztahu. Jednoho dne potká Amiru Mohammed (London). A přes to, že jejich první setkání bylo trochu dramatické, nakonec se do sebe zamilují.

Jejich vztah si však bude muset projít zkouškou ze strany obou rodin. S Ezrovými progresivními rodiči (Louis-Dreyfus a Duchovny) a neústupnými, ale starostlivými rodiči Amiry (Murphy a Long), kteří se nemilosrdně budou motat do jejich životů, to opravdu nebudou mít lehké.

Pamela: Příběh lásky

Pamela Anderson je ten druh celebrity, o kterém si každý myslí, že ho zná zevnitř i navenek. Nebo na ni má alespoň nějaký svůj názor. Od Pobřežní hlídky přes její vztah s Tommym Leem až po nechvalně známou krádež sexuálních nahrávek, která navždy změnila její život i kariéru. To vše a mnohem víc uvidíte v novém dokumentu režiséra Ryana Whita.

Její život se z velké části odehrával na veřejné scéně, ale Pamela: Příběh lásky je mnohem víc než jen příběh o Pamele. Ona sama ho totiž vypráví. Nyní ve svých 50 letech prozrazuje intimní, dříve nesdílené podrobnosti o svém raném životě v Ladysmith v Britské Kolumbii a cestě ke slávě v roli modelky a herečky. Vypráví také o své celoživotní snaze najít lásku, která vedla k jejím extrémně medializovaným a často turbulentním románkům. Na Netflixu bude dokument dostupný od 31. ledna.

Zdroje: Netflix, ČSFD, Česká televize, Autorka článku, Netflixer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.