Bojovnice na druhou: Nový seriál ukazuje osudy čtyř žen, které společně řeší hrůzné následky první světové války

Eva Lenská
Foto: TF1

V roce 1914 se ve Francii protnou osudy čtyř žen. V době, kdy zuří 1. světová válka, je třeba si pomáhat a zachraňovat druhé. Francouzsko-belgická historická televizní minisérie vám ukáže sílu a jedinečnost žen z různého prostředí, které společně čelí hrůzám války.

Je září roku 1914. Již několik týdnů zuří boje. V malé vesnici ve východní Francii, pár kilometrů od německé zóny, se do centra válečných hrůz dostanou čtyři ženy, které by se za jiných okolností snad ani nesetkaly.

Pařížská prostitutka Marguerite (Audrey Fleurot) je stejně záhadná jako okázalá, a navíc je podezřelá ze špionáže. Caroline (Sofia Essaïdi) je manželkou Victora Dewitta (Lionel Erdogan), majitele automobilky, který odjel na frontu. Dostává se do čela rodinného podniku, což je pro tehdejší ženu obrovská a nevídaná výzva.

Agnes (Julie de Bona), matku představenou kláštera, jenž byl zrekvírován a přeměněn na vojenskou nemocnici, stále více tíží pochybnosti týkající se jejích životních rozhodnutí. A Suzanne (Camille Lou), mladá feministická zdravotní sestra, která provádí zakázané potraty, je právě na útěku. Kvůli nepovedenému potratu ji pronásleduje inspektor soudní policie.

Osmidílnou minisérii Bojovnice na druhou (Les Combattantes/Women at War) mají na svědomí producentka Iris Bucher, režisér Alexandre Laurent a scénaristka Cécile Lorne. Nejzajímavější ale je, že si v seriálu zahrály rovnou tři herečky z úspěšného seriálu Le Bazar de la charité: Osudná jiskra, který najdete také na Netflixu. Koneckonců, i režisér je stejný.

Minisérie bude na Netflixu dostupná 19. ledna.

Zdroj: Wikipedia, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.