Zajímavosti o seriálu Wednesday: Krvavý konkurz, vlkodlačí tábor nebo zásadní změna v obsazení

Foto: Vlad Cioplea/Netflix

Seriál Wednesday se stal letošním největším hitem Netflixu a ve sledovanosti s přehledem konkuroval i čtvrté řadě Stanger Things. K natáčení seriálu se váže řada zajímavostí. Pojďme se blíže podívat na některé z nich.

Jenna přišla na konkurz celá od krve

Jenna Ortega se ucházela o roli Wednesday při natáčení hororu X ve Wellingtonu na Novém Zélandu. Hned poté, co ve filmu dotočila svou smrtelnou scénu, připojila se na Zoom s výkonným producentem a režisérem seriálu Wednesday Timem Burtonem. „Bylo to legrační, protože když jsem se viděla s Timem Burtonem na konkurzu pro Wednesday, měla jsem ve vlasech krev a glycerinový pot, masivní řez na obličeji a byla jsem vzhůru přes 24 hodin,“ prozradila v rozhovoru pro Wired.

Před Wednesday se Jenna violoncella ani nedotkla

Ačkoli Jenna Ortega ohromila diváky v seriálu hrou na violoncello, během rozhovoru pro Wired přiznala, že ve skutečnosti žádné předchozí zkušenosti s hraním na nástroj neměla. S lekcemi začala zhruba dva měsíce před začátkem natáčení. Zřejmě se jí to ale zalíbilo, protože by se tomuto nástroji chtěla i nadále věnovat a dodala, že ke každému, kdo na violoncello hraje, chová nesmírnou úctu.

Roli učitelky botaniky hrála původně jiná herečka

Roli učitelky botaniky měla původně hrát Thora Birch. Christina Ricci se k obsazení připojila až ke konci produkce první série, aby ji v roli nahradila. Birch údajně natočila většinu svých scén, ale nakonec se rozhodla ze seriálu odstoupit kvůli nemoci. Když se na to podíváme zpětně, je těžké si představit, že by roli Christiny Ricci hrál někdo jiný. Obzvláště díky jejím předchozím vazbám na franšízu The Addams Family se její obsazení do Wednesday zdá ještě ideálnější. Ricci v 90. letech hrála Wednesday hned ve dvou filmech.

Příběh jedné Věci

Jedna z nejunikátnějších a nejpamátnějších postav seriálu, Věc (Thing), byla týmovým úsilím, které spojilo lidskou vynalézavost a magii speciálních efektů. Věc ztvárnil herec a rumunský kouzelník Victor Dorobantu, který nosil protetickou ruku nasazenou na svém zápěstí. Při natáčení pak na sobě měl také modrý oblek a pokrývku hlavy. Jeho tvář a tělo byly následně vymazány postprodukci, aby vznikla iluze oddělené končetiny.

Foto: Netflix

Jenna Ortega je autorkou virální taneční choreografie

Mezi nejoblíbenější scény seriálu se rozhodně řadí taneční bláznivé taneční číslo Wednesday ze čtvrté epizody, ve které studenti Nevermore Academy vyrazí na každoroční ples. Když začne hrát singl Goo Goo Muck z roku 1981 od The Cramps, Wednesday se vydá s Tylerem (Hunter Doohan) na taneční parket předvede tanec, který se stal virálem roku a je ho plný TikTok i další sítě! Jenna Ortega později v rozhovoru pro NME prozradila, že choreografii vymyslela ona sama. „Nejsem tanečnice a jsem si jistá, že je to zřejmé. Tu píseň jsem dostala asi týden pře natáčením a vytáhla jsem z ní všechno, co jsem mohla.“

Natáčení s covidem

Jenna Ortega přiznala, že měla během natáčení zmiňované taneční scény COVID-19 a nebylo jí zrovna nejlépe. „Je to šílené, protože to byl můj první den s COVIDem, takže to bylo hrozné natáčet,“ říká s tím, že jí bolelo tělo. „Cítila jsem se, jako by mě srazilo auto a jakoby se mi do krku spustil malý skřítek a škrábal mě na stěnách jícnu. Mezi natáčením mi dávali léky, a čekali jsme na výsledek testu.“ Produkční společnost následně sdělila, že byly dodržovány přísná covidová opatření a jakmile byl pozitivní test potvrzen, produkce odstranila Jennu z natáčení.

Emma Myers se na roli připravovala ve „vlkodlačím výcvikovém táboře“

Aby se Emma Myers připravila na hraní barvy milující vlkodlačici Enid Sinclair, zúčastnila se „vlkodlačího výcvikového tábora“, o kterém pro Seventeen řekla, že tam ona a pár dalších lidí lezli po podlaze a vrčeli na sebe. „Bylo to divné. Nikdy na to nezapomenu,“ dodala.

Zdroje: Seventeen, NME, Insider, Deadline, Wired,

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.